Gesloten/Winnen: Jeremy Jago en de kracht van Assingna

In het tweede deel van de Jeremy Jago-reeks gaat Jeremy’s leven verder op het verborgen en magische eiland Magistraal, waar hij meer te weten komt over zijn gave de Passage.

Jeremy krijgt vreemde dromen, waardoor hij achter geheimen van het genootschap de Lichthinders komt. Wanneer Jeremy hoort over het bestaan van ‘de kracht van Assingna’, een magische ketting die lang geleden van een machtige magiër is gestolen, zet hij alles op alles om de kracht van Assingna in handen te krijgen. Opnieuw vindt hij steun bij zijn vrienden Semi, Cherry en Nikita, het meisje waar hij verliefd op is.

Tijdens de zoektocht naar de ketting stuiten ze op veel tegenslag. Met veel vaart ondergaan ze alle beproevingen. Ze gaan naar plaatsen die gevreesd en verboden zijn, onder andere het Glasbos, waar ze, met gevaar voor eigen leven, verschillende opdrachten moeten uitvoeren om de ketting te vinden. Ze komen erachter dat er een verrader in Helios zit, die in het bezit is van een witte straal; iets wat onmogelijk is bij een volwassene. Het blijft een mysterie wat de identiteit van de verrader is, maar deze zal opnieuw het pad van Jeremy kruisen.

Ook Madison Zweers blijkt meer verrassingen in petto te hebben voor Jeremy en ongewild heeft zijn vader Jerry hier ook mee te maken. Maar Jeremy kan nooit voorbereid zijn op de verrassing van Madison…

Fantasyboeken.org mag twee keer ‘Jeremy Jago en de kracht van Assingna’ van Melissa Bielsma-Schaaij verloten onder de mensen die het goede antwoord weten op de volgende vraag

Wat is Melissa Bielsma-Schaaij’s favoriete personage uit de Jeremy Jago reeks?
A. Jeremy
B. Mateo
C. Jerry

(Hint, het antwoord is terug te vinden in het interview)

Stuur je antwoord, naam- en adresgegevens onder vermelding van ‘Jeremy Jago’, vóór 26 september naar prijsvraag@fantasyboeken.org.
Iedere e-mailadres mag maar één keer meedoen. Redactieleden en recensenten van Fantasyboeken.org zijn uitgesloten van deelname.

4 Comments

 1. Tim de KW on September 15, 2011 at 11:46

  Ik had het interview al gelezen en ik was zeer onder de indruk van de toewijding van Melissa Bielsma-Schaaij en het vertrouwen dat ze heeft in haar werk. Dit heeft mij toch wel benieuwd gemaakt naar haar boeken. Wederom dus weer een leuke actie!

 2. Melissa on September 16, 2011 at 16:31

  Tim, wat ontzettend lief van je dat je dat zegt. Of typt in dit geval;-) Dank je wel!

 3. Michel on September 17, 2011 at 21:36

  Wederom een goed boek, ik heb het al maar toch leuk als ik win.

 4. Cris Cohen on September 17, 2011 at 21:43

  Het eerste deel was zeer de moeite waard dus wil dit deel ook graag gaan lezen.

Leave a Comment