Winaar ‘De Zwaardcodex’ en de leukste inzendingen

Het boek ‘de Zwaardcodex’ is gewonnen door Marjolein van Eijk. De vraag ‘Als jij op avontuur zou gaan, wie zou jij dan meenemen?’ beantwoordde zij met:

Als ik op avontuur zou gaan, zou ik Voldemort, Corwin uit The Chronicles of Amber en professor Barrabas meenemen.
Voldemort omdat hij alle vijanden in één klap kan verslaan… En zo gehaat is dat hij eerder aangevallen zou worden dan ik.
Corwin omdat hij door de verschillende schaduwen van de aarde kan reizen, en ons op die manier uit allerlei problemen zou kunnen redden.. En rondzwerven in een schaduw van het verleden klinkt goed!
Barrabas vanwege zijn tijdmachine; Altijd handig.

Hoewel er maar één iemand het boek kan winnen, waren er toch een hoop leuke en creatieve inzendingen. Hierbij een selectie van de leukste die wij binnen krijgen. Zij wonnen helaas niet, maar verdienen wel een eervolle vermelding.

Bianca Mastenbroek
Wie zou ik meenemen als ik op avontuur ga?Heel simpel, ik zou graag mijn personage Vana, uit Geheugenstrijd mee willen nemen. Zij heeft onbeperkte magische krachten, en ik heb het hooghartige idee dat ik haar wel onder controle kan houden. Dus samen moeten we ons uit iedere situatie kunnen redden. En waarschijnlijk heel wat spannende avonturen gaan beleven.

Suzanne van Heiningen
Er zijn meerdere mensen die ik mee zou willen nemen, en allemaal voor een andere reden.
Ik zal een paar noemen die direct in me opkwamen:
Katniss (Hunger Games): Goed in het overleven, kan jagen en kent de eetbare planten
Sam (LotR): Zeer trouwe vriend
Jacob Black (Twilight): Ik heb het erg snel koud, en met zijn verhoogde lichaamstemperatuur kan hij me opwarmen. Daarnaast kan hij me verdedigen en is hij ook erg loyaal.
Als laatste: mijn vriend of mijn beste vriendin. Gewoon om wie ze zijn en wat ze voor me betekenen.

Sander Kouwenberg
Mijn twee katten!
Ze zijn in staat, en dat weet ik uit ervaring, om tussen elke deur door te glippen, alle vormen van voedsel te jatten, te jagen en te doden, bovenop alles te klimmen, ook als ik ze dat nadrukkelijk verbied, en bovenal zijn ze heel erg lief! Je kunt je tijdens een avontuur niet beter wensen!

Els Popeye
1. Bear Grylls. Dan heb ik toch al iemand die voor de basisbenodigdheden zoals vuur, eten en een slaapplaats kan zoeken.
2. Cesar Milan. Die is verantwoordelijk voor het omgaan met wilde dieren (Draken enzo, daar mag hij ook mee afrekenen, eventueel samen met Bear).
3. Ronald Reagan, om z’n onderhandelingstechnieken. Je weet maar nooit met welke (wilde?) stammen je in aanraking komt.
4. Najib Amhali, want we willen dat het hele avontuur toch ook een beetje humor bezit. En dat houdt de moraal hoog!
Volgens mij kan ik met dit team best heel wat avonturen aan!

Leave a Comment