Uitslag van de Hugo Awards

cropped-2010headerAl eerder was op www.fantasyboeken.org te lezen over de Hugo Awards, die afgelopen weekend, op 1 september, zouden worden uitgereikt in San Antonio. Inmiddels is de uitslag van de belangrijkste prijs voor science fiction- en fantasyschrijvers bekend: John Scalzi is als winnaar in de categorie Beste boek uit de bus gekomen. De schrijver reageerde heel beduusd via twitter: “Hey, look what I just got.” Gevolgd door: “Thank you everyone for the congratulations on the Hugo. I am still staring at it, amazed.”

Zijn boek Redshirts: A Novel with Three Codas gaat over Andrew Dahl, kadet op het sterrenschip Intrepid, het vlaggenschip van de Universele Unie sinds het jaar 2456. In eerste instantie is Dahl heel gelukkig met zijn prestigieuze positie op het schip, totdat hij en zijn scheepsmaten beginnen te ontdekken dat (1) een missie vrijwel altijd resulteert in een confrontatie met buitenaardse wezens – niet zelden met een dodelijke afloop; (2) de kapitein van de Intrepid, de belangrijkste officier van het onderzoekstam en de aantrekkelijke Luitenant Kerensky deze confrontatie altijd overleven terwijl (3) er vrijwel altijd een minder hooggeplaatst lid van de staf op tragische wijze sterft…

In de categorie Best Novelette moest onze eigen Thomas Olde Heuvelt het helaas afleggen tegen Pat Cadigan, die met The Girl-Thing Who Went Out for Sushi de Hugo Award in de wacht sleepte. The Boy Who Cast no Shadow behaalde de vijfde plaats.

Lees hier meer over de Hugo Awards: http://www.fantasyboeken.org/2013/08/uitreiking-hugo-awards-op-1-september/

De volledige uitslag is hier te lezen: http://www.thehugoawards.org/

Leave a Comment