TerraCon 2011

SF Terra organiseerde een Science Fiction/Fantasy Conventie bij NH Conferentiecentrum de Koningshof te Veldhoven. Het besloeg ongeveer 3000 vierkante meter waar alle activiteiten plaatsvonden.

Koningshof zelf, het hotel, was enorm! Je kon er gerust verdwalen, iets dat mijn man en mijzelf overkwam. In tijden niet zulke lange gangen gezien, je kon kilometers maken eer je bij je kamer was. We hadden besloten een dag eerder te komen en een kamer te boeken, omdat we twee uur moesten rijden en alles nog op moesten bouwen. We wilden er graag een beetje fit staan en niet als een stel vermoeide dweilen. Het bleek een goede keus te zijn geweest. Koningshof is een oud klooster geweest, waar later wel het een en ander is aangebouwd. De sfeer van wat ooit is geweest, was voor mij wel voelbaar.

TerraCon was niet zo heel druk als werd verwacht, het mooie weer kon hier debet aan zijn, maar het was sfeervol en ik had het absoluut niet willen missen. Ik keek mijn ogen uit naar alle fantastische uitgedoste mensen. Je waande je in een decor van Star Trek. Er was veel te beleven deze dag. Boekenverkoop, Science Fiction tentoonstelling, kinderactiviteiten, een Dress to Impress, een levensgrote Star Wars snowspeeder,een veiling, Dutch Robot Games, en nog veel meer

Het begon om tien uur en duurde tot zes uur, maar de meeste bezoekers kwamen tussen half één en half vier.

Behalve boeken in alle soorten en maten, werd er nog veel meer verkocht. Prachtige zwaarden, sieraden, stripboeken, poppen van bekende acteurs, zoals diverse soorten van Hannibal Lecter. Er waren kunstenaars, je kon je gezicht professioneel laten schminken, een paar gekleurde lenzen maakten het plaatje compleet.

Ik stond met uitgeverij De Omslag en de boeken Jeremy Jago en het geheim van de Passage, Jeremy Jago en de kracht van Assingna, Yougian, Het nest van de Harpij en De kronieken van Cedran Koningskind. Alles fantasy, al had ik Incognito, mijn debuutthriller, ook meegenomen. Je kon nooit weten en inderdaad zijn er een aantal van verkocht.

Ik werd bijgestaan door Latoya Kreffer-Meuris, auteur van Yougian en Dennis Barten, auteur van Koningskind. Bianca Mastenbroek kwam ook gezellig met haar boeken bij onze stand staan. Ze moest zo nu en dan even haar boeken aan onze zorg overlaten, aangezien ze in de jury zat van Fantastels en de prijsuitreikingen plaatsvonden. Ik kan niet anders zeggen dan dat we er met elkaar een hele leuke dag van hebben gemaakt.

Behalve de boeken, posters, pennen, flyers en kaartjes, bevatte onze stand allerlei lekkernijen die gretig hun aftrok vonden. Diverse chocolade-eitjes, drie soorten heksenhyl en snoep in de vorm van spinnen, muizen en ellendige diertjes dat een mens kon tegenstaan, maar ze gingen zonder twijfelen de monden in.

Er waren diverse auteurs aanwezig die hun boeken signeerde. Tisa Pescar en Mel Hartman zaten bij de stand van Het Verboden Rijk. Jos van der Helm was er met zijn boek Kiranne. Jack Lance, Susan Schwartz en Peter Schaap, om een paar namen te noemen.

Persoonlijk was ik heel blij om Tisa en Mel in het echt te ontmoeten, na lange tijd over en weer mailen, hyven en twitteren. Het klikte meteen en we hadden, tussen het signeren en verkopen door, gespreksstof te over.

Er waren op het eind van de dag nog flink wat boeken over, maar evenzogoed zijn er toch wat boeken gesigneerd en wel ‘over de toonbank’ gegaan. Ik kijk terug op een ontzettend leuke dag, met aardige, vrolijke en enthousiaste mensen, allemaal met hart voor het genre.

Voor mij is het nu op naar de Elf Fantasy Fair in april, waar ik als auteur zijnde mag signeren bij de stands van Het Verboden Rijk. De Elf Fantasy Fair wordt drukbezocht, waardoor ik me er ontzettend op verheug.

Melissa Bielsma-Schaaij

Mel Hartman, Melissa Bielsma-Schaaij & Tisa Pescar

Leave a Comment