Recensie | Mel Hartman – Spel der Grenzen

Grenzen. Wat zijn dat? In het dagelijks leven draait alles om grenzen. Alles heeft twee kanten. Het winnen van de loterij is leuk, maar wat als je verliest? Is tijdreizen wel echt zo leuk als het klinkt? En wat als je getalenteerd kunt zijn in wat je maar wilt, blijft er dan nog wel een uitdaging over?

Dat zijn ongetwijfeld de vragen die Mel Hartman in haar hoofd had tijdens het schrijven van de korte verhalen in de bundel Spel der Grenzen. De bundel bevat acht korte verhalen waarvan er zeven al eerder gepubliceerd zijn bij Uitgeverij Parelz.

Hartman slaagt erin om je in elk verhaal te trekken, ook al zijn het maar een paar pagina’s. Het is vlot geschreven in een stijl die voor haar kenmerkend is. Het contrast tussen de verhalen is groot, waardoor elk verhaal nog meer tot zijn recht komt. Waar ‘De Nationale Loterij’ een luchtig verhaal is, tegen het absurde aan, trekt ‘De Gave’ je zover in het verhaal dat je het moet laten bezinken voordat je begint aan het volgende verhaal.

Met deze bundel laat Hartman zien dat ze niet alleen boeken kan schrijven. Korte verhalen schrijven is een kunst en Hartman is deze kunst zeker meester.
(Stéphanie de Geus)


Spel der Grenzen
Mel Hartman
Prijs: € 17,95
ISBN: 978-94-107-4035

Leave a Comment