Recensie | Terry Goodkind – De Bloedbroederschap

9200000009897020Nadat Richard ontdekt dat Kahlan niet dood is, maar dat Zedd een doodsbezwering over haar uitgesproken heeft, wil hij haar zo snel mogelijk achterna gaan. De bezwering zorgt ervoor dat iedereen denkt dat ze onthoofd is en niemand haar echte identiteit kent. Op deze manier blijft ze veilig tot Richard een manier gevonden heeft om haar te beschermen. Voor Richard haar echter achterna kan gaan, wordt Aydindril aangevallen door Miswrith, onzichtbare en magische wezens die iedereen doden. De enige die de stad kan beschermen is Richard. De Miswrith zijn alleen niet de enige bedreiging. Door het vallen van de torens rukt de Imperiale Orde massaal op uit de Oude Wereld. Keizer Jagang, de droomwandelaar, laat zich door niets of niemand tegenhouden. Eén van de bondgenoten van de keizer is de Bloedbroederschap, een leger uit Nicobarese dat als doel heeft alle magie uit te roeien. De enige manier die Richard ziet om alle gevaren tegen te houden, is de raad van het Middenland ontbinden en een nieuwe eedaflegging van alle deelstaten te eisen. Ditmaal niet aan het Middenland, maar aan hem als Meester Rahl van D’hara. Zal Kahlan zijn daden begrijpen?

Eerst en vooral is dit deel van De Wetten van de Magie zeer slecht vertaald, waardoor het lezen een stuk minder vlot verloopt. Het is alsof de vertaler niet de moeite genomen heeft de eerste twee delen te lezen. Daardoor zijn bepaalde woorden anders vertaald dan in de vorige boeken. Verder kloppen de zinnen niet altijd. Helaas neemt dit een deel van de spanning weg, omdat je als lezer vaak probeert te achterhalen wat er nu werkelijk bedoeld wordt. Het schijnt dat de laatste, vijftiende druk, een betere vertaling is, waardoor het boek een stuk aangenamer leest.

Los van de vertaling leest het verhaal vrij vlot vooruit en er gebeurt veel in dit 635 pagina’s tellende boek. Goodkind heeft echter de neiging te preken in De Bloedbroederschap. Zijn waarden en normen worden de lezer opgedrongen in de eindeloze beschrijvingen van de gedachten van de hoofdpersonages. Dit vertraagt het verhaal aanzienlijk en het is geen meerwaarde voor het plot. Hoewel De Bloedbroederschap geen slecht boek is, stelt het wel teleur na de vorige delen.
(Stephanie Vranken)

Untitled-2
Titel: De Bloedbroederschap
Auteur: Terry Goodkind
Oorspronkelijke titel: Blood of the Fold
Jaar van uitgave: 1996
Pagina’s: 636
Leeftijd: 14 +
ISBN: 978-90245-5742-4
Uitgeverij: Luitingh Fantasy
Boek prijs: € 19,95
Eboek prijs: € 9,99

Leave a Comment