Recensie | Stephenie Meyer – Het korte tweede leven van Bree Tanner

Bree Tanner is een spin-off novelle van Stephenie Meyers beroemde boek Eclipse. Het verhaal is rond en is zelfstandig te lezen, maar als toevoeging op de Twillight Saga heeft het net iets meer.

Victoria, vampier, oud, snel en beslist niet vegetarisch, is op zoek naar wraak. Wraak op Edward en Bella, die ze verantwoordelijk houdt voor de dood van haar partner. Onder haar leiding ontstaat een leger van jonge, krachtige vampiers, met de vampier Riley aan het hoofd.

Het eerste leven van Bree Tanner stelt toch al niet zoveel voor, meent Bree. Dus als Riley haar benaderd, gaat ze als een mak schaap met hem mee. Voor ze het weet is ze haar oude leven vergeten en woont ze in een huis vol jonge vampiers, waar ze dagelijks moet vechten voor haar bestaan. Voor haar huisgenoten bestaat er geen leuker tijdverdrijf dan het afrukken van ledematen en het verbranden van collega-vampiers. De enige bescherming die Bree kan vinden is achter de stoel van Fred, een vampier met de speciale gave anderen bij hem weg te jagen. Bree mag dan walgen van zijn nabijheid, naast hem is ze wel veilig.

Dat is nodig ook, want Bree is niet zo wild als de andere jonge vampiers. Dit merkt ook Diego, de rechterhand van Riley. Ook Diego houdt zich niet bezig met vechten en moorden. Al vrij vlot ontstaat er een hechte vriendschap Bree en Diego. Samen ontrafelen ze de leugens ven Riley en de geheimen die Victoria zo angstvallig wil bewaren. En kennis is macht. Het is echter de vraag of al die kennis op tijd komt.

Het korte tweede leven van Bree Tanner is geschreven in de bekende soepele stijl van Meyer. Een boek voor de fans van de Twillight-Serie, om te lezen en te herlezen. Maar ook als je geen fan bent van de romance tussen Bella en Edward zou je dit boek eens op kunnen pakken. Het is, hoe kan het ook anders met moordende vampiers als hoofdpersonen, net iets harder en donkerder dan de andere boeken in de serie.
(Ingrid Bilardie)


Stephenie Meyer
Het korte tweede leven van Bree Tanner
Prijs: € 14,95
ISBN: 978-90-475-1549-4

Leave a Comment