Recensie | Rick Riordan – Percy Jackson en de bliksemdief

1001004011619154Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer… En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van de oppergod Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen.

De vergelijking tussen Percy Jackson en Harry Potter is gauw gemaakt. Een jongen die erachter komt over bepaalde krachten te beschikken, al is het nu dan een halfgod. Een voorspelling, twee vrienden die helpen en het grote kwaad. Dat neemt niet weg dat de bliksemdief gewoon een leuk boek is. Het leest makkelijk en je kan eigenlijk niet anders dan Percy een aardige jongen vinden. De actie is meeslepend en er zitten genoeg wendingen in het plot om het interessant te houden tot de laatste pagina.

Is het verhaal vernieuwend? Nee. Is het daarom een beroerd boek? Zeker niet. Rick Riordan bewijst dat je niet altijd vernieuwend hoeft te zijn om een goed boek neer te zetten. Er zit zeker ruimte voor groei in het boek. Iets meer achtergrond bij Percy, zijn vrienden en hun universum zou leuk zijn, maar na dit deel volgen er nog een heel aantal waarin Riordan naar hartenlust achtergronden kwijt kan. Dit deel is in ieder geval een goed begin.
(Rebecca de Man)

Untitled-3
Titel: Percy Jackson en de bliksemdief
Auteur: Rick Riordan
Pagina’s: 368
Leeftijd: 13+
ISBN: 978-90225-6198-0
Uitgeverij: Boekerij
Boek prijs: € 14,95
Eboek prijs: € 9,99

3 Comments

 1. Lieke on November 20, 2013 at 13:02

  Ik wil deze serie echt nog zo graag lezen! Ze zijn waarschijnlijk echt zoveel beter dan de films 🙂

  • thania on November 2, 2014 at 20:24

   ze zijn ook veel beter 😉

 2. thanie on November 2, 2014 at 20:25

  de boeken zijn ook veel beter 😉

Leave a Comment