Recensie | Richelle Mead – De Alchemisten: De Gouden Lelie

9200000015494317Sydney Sage, Alchemist en verantwoordelijk voor het verborgen houden van het bestaan van vampiers als Moroi, Dhampiers en Strigoi voor de mensenwereld, heeft het moeilijk. Jarenlang kreeg ze thuisonderwijs van haar strenge vader en nu zit ze eindelijk op school. Ze is daar in de functie van beschermer van Jill Mastrano, de zus van de Moroi-koningin. Tegelijkertijd is ze ook Sydney Melrose, zogenaamde de zus van Jill, Adrian en Eddie, en moet ze zoveel mogelijk lijken op een echte leerling. En daar botst het een beetje. Sydney mist duidelijk wat sociale vaardigheden. Bovendien vraagt ze zich af of ze niet te bevriend raakt met de Moroi en Dhampiers in haar leven. Waar ligt de grens tussen goed je werk doen en de strenge Alchmistencode overschrijden? Alchemisten zijn goed, vampiers zijn slecht, magie is niet voor de mensen en Strigoi zijn het allerslechts. Is alles wat ze altijd heeft geleerd en zonder vragen te stellen aangenomen heeft, wel waar? Al die vragen weerhouden Sydney er niet van om zich voor de volle honderd procent in te zetten voor haar taken. En als door een wederzijdse vriend gekoppeld wordt aan Braydon lijkt het erop dat ze ook eindelijk een kans heeft op een stukje normaliteit in haar leven. Helaas maakt een lange reeks dringende ‘familieomstandigheden’ het bijna onmogelijk om de relatie uit te bouwen.

De Gouden Lelie is een kostschoolverhaal in de stijl van Het huis van de Nacht van P.C. en Kristin Cast. En het is een heerlijk verhaal dat vol vaart en met humor vertelt wordt. Richelle Mead weeft op aantrekkelijke wijze luchtige en wat zwaardere verhaallijnen door elkaar en bewijst daarmee weer eens wat een uitstekende vertelster ze is. Dat Sydney een boek lang niet doorheeft wie er nu zo dol verliefd op haar is, maakt het verhaal nog aantrekkelijker. Als je hebt genoten van Academicus Vampyrus, een eerdere serie aan de hand van Mead, wil je deze reeks niet missen.

Gelukkig is op de website van Mead te zien dat ze een ware veelschrijfster is. Hopelijk laten de volgende vier delen niet te lang op zich wachten!
(Ingrid Bilardie)

Untitled-4
Titel: De Gouden Lelie
Auteur: Richelle Mead
Pagina’s: 443
Leeftijd: 13 jaar en ouder
ISBN: 978-90488-1861-7
Uitgeverij: Moon
Boek prijs: € 17,95
Eboek prijs: € 7,99

Leave a Comment