Recensie | Rianne Lampers – Het Duistere Pact

De zestienjarige Monique zit in de puberfase. Ze probeert de dood van haar vader te verwerken en heeft moeite met de nieuwe vriend van moeder, Theo. Van haar oma krijgt ze een negentiende-eeuwse robe met bijbehorende obsidiaan sieraden. Haar oma waarschuwt haar om de jurk en de sieraden niet te dragen, maar vertelt daarbij niet waarom, want dat kan ze zich niet meer herinneren. Als dwarse puber slaat Monique de waarschuwing in de wind en wordt spontaan verliefd op de jurk, ze wil hem het liefst zoveel mogelijk dragen. En dan sluipt het ongeluk Monique’s leven binnen en krijgt ene Eloise steeds meer vat op haar.

Het Duistere Pact is het eerste deel uit de serie Kronieken van de Nieuwe Tijd en werd al in de zomer van 2007 uitgegeven bij Books of Fantasy. Nu is het boek herdrukt bij Celtica Publishing, samen met deel twee, Vooravond van de ArmageddonHet Duistere Pact begint als een boek over een stampvoetende puber die denkt dat de hele wereld tegen haar is en zich onderdompelt in gothic muziek.

Na een onheilspellende proloog die niet te veel loslaat schiet het boek in een stroomversnelling en valt de ellende als een donkere lap stof over Monique heen. Rianne Lampers weeft verleden, heden en zelfs een beetje toekomst op een goede manier door elkaar heen. Ze maakt het zelfs geloofwaardig dat Eloise langzaam bezit neemt van Moniek.
Ondanks de heftige gebeurtenissen kabbelt dit boek toch wel een beetje. Behalve het einde. Dat is ronduit verrassend en zo onheilspellend dat het heel wat belooft voor het tweede deel.
(Stéphanie de Geus)


Het Duistere Pact
Rianne Lampers
Prijs: € 10,00
ISBN: 978-94-913-0000-4

Leave a Comment