Recensie | Pittacus Lore – De val van vijf

9200000016321443John Smith, Nummer Vier, dacht dat alles zou veranderen zodra ze elkaar hadden gevonden. Ze zouden niet langer hoeven vluchten. Ze zouden de Mogadoren bestrijden. En ze zouden winnen. Maar hij vergiste zich. Na hun confrontatie met de Mogadoorse heerser, waarbij ze bijna werden vernietigd, weten de Gardes dat ze compleet onvoorbereid zijn en ze kansloos zullen worden overtroefd. Nu houden ze zich schuil in het penthouse van Negen in Chicago, waar ze zich beraden op hun volgende zet. Ze zijn sterk, maar nog niet sterk genoeg om het tegen een heel leger op te nemen, ondanks de terugkeer van een oude bondgenoot. Om hun vijand te kunnen verslaan moeten ze hun Erfgaven beheersen en als team leren samenwerken. Maar belangrijker nog, ze zullen de waarheid over de Ouderlingen en hun plan voor de overlevenden van de planeet Loriën moeten zien te achterhalen. Wanneer ze van Nummer Vijf een teken krijgen, weten ze dat ze dicht bij een hereniging zijn. Of is het een valstrik? De tijd dringt en het enige wat ze zeker weten, is dat ze Vijf moeten zien te vinden voordat het te laat is.
Deze strijd zullen ze niet verliezen. Loriën zal herrijzen.

De val van Vijf is het vierde deel uit de Loriën-kronieken. Zoals met de andere boeken wordt het verhaal vanuit meerdere ik-personen verteld, in dit geval door John (nummer Vier), Marina (nummer Zeven) en Sam. Het verhaal begint tijdens het slot van het vorige boek en geeft je de kans om weer een beetje in het verhaal te komen, maar ook om wat vragen die nog openstonden na het einde van het vorige deel te beantwoorden. Ook dit deel staat weer bol van de spanning en de hoofdvraag voor de karakters is: Hoe nu verder?

De onzekerheden die de karakters parten spelen worden levensecht overgebracht en maken dat je je, nog steeds, heel betrokken voelt. Acties volgen elkaar snel op, maar er zitten ook momenten van rust en ontspanning in het boek, waardoor je de karakters beter leert kennen. De nodige dosis humor houdt het verhaal makkelijk leesbaar. Het verhaal eindigt met een enorme plotwending die menig fan nog even zal laten natrillen en je meteen doet uitzien naar het volgende deel.
(Rebecca de Man)

Untitled-4
De val van vijf
Pittacus Lore
Pagina’s: 248
Leeftijd: 15 +
ISBN: 978-94005-0351-9
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Boek prijs: € 15,00
Eboek prijs: € 11,99

Leave a Comment