Recensie | Pittacus Lore – De Opkomst van Negen

de opkomst van negen pittacus loreIk was op de vlucht, hield me schuil en moest vechten om in leven te blijven. Toen onmoette ik John Smith, Nummer Vier. Samen zijn we veel sterker. Maar het duurde niet lang voor we weer afscheid moesten nemen. We moesten de anderen vinden. Ik ging naar Spanje om Zeven te zoeken en ik vond zelfs veel meer. Een tiende lid van de Garde, een meisje dat van Loriën wist te ontsnappen. Ella, Nummer Tien, is jonger dan de rest maar net zo dapper. Nu zoeken we de anderen, en John. Maar de Mogadoren zoeken hen ook.

Na het gevecht in Spanje gaan Zes, Ella en Marina samen met Clayton naar India op zoek naar de andere leden van de Garde. Ondertussen is John herstellende van het gevecht in de grotten en moet hij zich tevreden stellen met Negen als gezelschap. Het ik-perspectief is weer wisselend en verspringt dit keer tussen John en Zes. Al snel barst het geweld weer los en moet de Garde vechten voor zijn leven tegen de Mogadoren.

Het boek is spannend en leesbaar. Nu de personages bekend zijn, wil je meer over ze weten en word je nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal. Het grote minpunt van het boek is het steeds terugkerende geweld. Hoewel het echt niet zo is dat het boek van voor naar achter barst van spektakel, zijn er veel heftige gebeurtenissen. Dat kan een probleem worden in latere boeken. Het is namelijk de bedoeling dat deze serie zeven delen krijgt in totaal. Als ze allemaal net zo bol staan van de actie wordt het op een gegeven moment doodsaai.

Maar dat is nog toekomstmuziek. In dit boek zijn de actie en de achtergrond nog netjes uitgebalanceerd en is het gewoon een goed spannend boek.
(Rebecca de Man)

Untitled-3.5
De Opkomst van Negen
Pittacus Lore
Pagina’s: 312
Leeftijd: 15+
ISBN: 9789400502079
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Boek prijs: € 15,00
Eboek prijs: € 13,99

Leave a Comment