Recensie | Pieter Koolwijk – Vlo en Stiekel, Vliegen Zwammen

9200000000037473Na het eerste avontuur van Vlo en Stiekel, had Stiekel nog veel meer te vertellen. Zo maakte Auteur Pieter Koolwijk een website voor haar en dus nu ook een tweede boek. In Vliegen Zwammen, leert Stiekel dat ze kan praten met vliegen. Heel veel vliegen, hele zwermen vliegen. Natuurlijk wil Stiekel er achter komen wat de vliegen te zeggen hebben en dat zorgt ervoor dat Vlo en Stiekel in bijzondere situaties terecht komen.

Dit tweede boekje heeft alle bekenden uit het eerste verhaal weer terug. Naast Vlo en Stiekel is ook Stiekels vader van de partij en natuurlijk Arjen en zijn voodoo-moeder. De tekeningen van Linde Faas sluiten perfect aan op het verhaal en maken het verhaal echt af.

De humor die Pieter Koolwijk in het boekje Vliegen Zwammen heeft gestopt is niet alleen leuk voor kinderen. Het boek staat vol met verwonderringen en nieuwe manieren om naar de wereld te kijken die ook volwassenen zullen waarderen. Dit is het soort boek wat je aan je kinderen voorleest voor het slapen gaan terwijl je samen naar de tekeningen kijkt. Maar zodra het hoofdstuk uit is en je kinderen slapen, is de verleiding te groot om niet stiekem verder te lezen en te kijken hoe het eindigt. Het is dan ook te hopen dat het avontuurlijk duo nog veel meer te beleven heeft dan slechts twee avonturen.
(Stéphanie de Geus)

Untitled-4.5
Titel: Vlo en Stiekel, Vliegen zwammen
Auteur: Pieter Koolwijk
Pagina’s: 151
Leeftijd: alle leeftijden
ISBN: 978-90-477-0509-3
Uitgeverij: Lemniscaat
Boek prijs: € 13,95
Eboek prijs: € nvt

Leave a Comment