Recensie | P.C. Cast – Huis van de Nacht: Verraden

Zoey Redbird is nu de hogepriesteres van de Duistere Dochters, verliefd op Erik Night, de knapste jongen van de school en het middelpunt van een groep trouwe vrienden. Geen problemen, zou je zeggen. Maar schijn bedreigt. Het lijkt erop dat ze een stempel heeft gezet op haar bijna ex-vriendje Heath, die hierdoor weer bijna haar vriendje wordt en zelfs de vampierleraar Loren Blake dingt mee naar de status vriendje-van.

En dat is nog maar het begin van de problemen. Waarom ziet Zoey de dode halfwassen als geesten bij de schoolmuur? En waarom worden er verdwenen honkbalspelers dood teruggevonden en komen agenten verhaal halen bij het Huis van de nacht? Om nog maar te zwijgen over het merkwaardige gedrag van Aphrodite en Neferet. Uiteindelijk kan Zoey zich niet meer afzijdig houden en moet ze al haar speciale talenten inzetten om haar vrienden te redden.

Een groot deel van het eerste deel van de serie, Verkozen, was gevuld met uitleg. Cast liet ons kennismaken met de vampiers zoals zij ze had bedacht en vulde vele pagina’s met beschrijvingen over de vriendengroep van Zoey en uitleg over Het huis van de nacht. Cast schrijft onderhoudend en ongecompliceerd, waardoor dit geen probleem was, maar in Verraden is gelukkig ruimte voor meer actie en mysterie. Er is een puzzel om op te lossen en de elkaar vlot opvolgende gebeurtenissen zitten vol drama en actie. Wel is het in dit deel duidelijker dat elk boek een onderdeel van een serie is en dat het verhaal nog lang niet verteld is. Duidelijk minpuntje: als je de serie niet in de juiste volgorde leest, is het lastig om de draad van het verhaal op te pikken.
(Ingrid Bilardie )


P.C. Cast
Huis van de nacht: verraden
Prijs: € 18,95
ISBN: 9789022554333

De eerste twee delen nu in één band
Prijs: € 15,00
ISBN: 9789022561706

Leave a Comment