Recensie | P.C. Cast – Huis van de Nacht: Verleiding

P.C. Cast - Huis van de nacht 6Het is Zoey Redbird gelukt om de kwade krachten die haar geliefde school bedreigen te verslaan. De duistere Hogepriesteres Neferet en haar consort Kalona zijn verdwenen. Tijd om de balans op te maken. De Raafspotters, de halfmenselijke kinderen van Kalona, hebben een spoor van vernieling achtergelaten. Zoey’s oma is nog herstellende van het ongeluk dat ze kreeg toen de Raafspotters haar aanvielen. Ondertussen heeft Stevie Rea zich verschanst in de tunnels. Belangrijker is, dat Neferet nog steeds de touwtjes in handen blijkt te hebben. In Italië probeert ze de meest hooggeplaatste vampiers ervan te overtuigen dat Kalona niemand minder is dan Erebos, de gezel van de Godin Nux.
Kalona blijft Zoey bezoeken in haar dromen. Is hij echt minder duister dan hij lijkt? Klopt het dat Zoey hem kan redden, net zoals ze Stark en Stevie Rea redde van het duister? Zoey reist af naar Italië, waar ze een dure prijs betaalt voor haar vertrouwen.

Deel zes van het Huis van de Nacht heeft de neiging om een beetje door te kabbelen op alle lijnen die in de voorgaande boeken in gang zijn gezet. Daarnaast is duidelijk voelbaar dat ook alvast wat lijnen voor komende gebeurtenissen uitgezet worden. Dit komt de vlotheid van het verhaal niet ten goede. Er zijn stukken bij die zo kabbelen dat je echt even moet doorzetten. Het eigen verhaal van dit deel komt vrij laat op gang, en als het eenmaal loopt, is het boek uit.

Gelukkig hebben auteurs PC en Kristin Cast inmiddels besloten dat de delen niet los gelezen kunnen worden, dus de hoeveelheid herhaling over de voorgaande boeken valt mee. Ook het besluit om sommige hoofdstukken te vertellen uit het perspectief van Stevie Rea pakt goed uit. Dit brengt de broodnodige spanning en afwisseling en het biedt een andere kijk op de gebeurtenissen rondom Zoey’s school. En dan is er de plotwending die niemand zag aankomen. Uiteindelijk zorgen al deze ingrepen er toch nog voor dat Verleiding een interessant verhaal wordt. Vanwege alle plotlijnen is dit een onmisbaar boek in de serie, dat het verleden en toekomst in Het Hhuis van de Nacht verbindt. Maar het blijft jammer dat het de frisheid mist, die de andere boeken in deze serie wel hebben.
(Ingrid Bilardie)

Untitled-2

Titel: Huis van de Nacht: Verleiding
Auteur: P.C. Cast
Pagina’s: 367
Leeftijd: 12+
ISBN: 978-90225-6151-5
Uitgeverij: De Boekerij
Boek prijs: € 17,95
Eboek prijs: € 9,95

Leave a Comment