Recensie | Mike Shultz – Duivelswerk

Ankmet en zijn ouders moeten vluchten naar Galdameria. Ze sluiten zich aan bij een groep vluchtelingen en gaan op weg naar het verre land. Juist wanneer ze de grens van Galdameria oversteken, lopen ze in een hinderlaag van Sethos, demonische wezens. Een groep krijgers, onder leiding van Zilverzwaard, kan de Sethos verslagen, maar voor Ankmets vader is het te laat.
Zilverzwaard neemt Ankmet en zijn moeder mee naar zijn woonstee in Drie Molens. Al snel ontdekken ze dat er een hele andere cultuur heerst in Galdameria. Vrouwen worden onderdrukt en mannen leven in een hiërarchie. Prenta’s, jonge kerels die later zeker de krijgersopleiding mogen starten, doen en laten wat ze willen.
Ankmet leert al snel de bloedmooie Smaragd kennen en wordt hopeloos verliefd op haar. Wanneer Smaragd bijna verkracht wordt door Dolk, schiet Ankmet woedend in actie. Maar dan blijkt Dolk een uitverkorene te zijn waardoor niemand de gewelddadige jongen wil tegenwerken. Ankmet wil Smaragd koste wat kost redden en begint aan een lange weg van liefde en respect.

Duivelswerk van Mike Shultz is een prachtig verhaal. Een mooie plot met wendingen als haarspeldbochten. Onvoorspelbaarheid is zijn grootste troef.
Shultz creëerde karakters waar je ‘wauw’ tegen kunt zeggen. Mooie personages, waarin je je gemakkelijk kunt inleven. Ze zijn logisch opgebouwd en hebben een stevige fundering.
Buiten de spannende rode draad, barst dit boek van moraal. Vooral respect en discriminatie komen aan bod. Shultz weet zijn verhaallijn mooi met deze moralen te doorspekken. Soms komt het net iets te belerend over, maar over het algemeen is het een mooie ondertoon.
Duivelswerk heeft net een streepje meer dan de standaard fantasy roman. Pure verwennerij.
(Yarrid Dhooghe)


Duivelswerk
Mike Shultz
Prijs: € 19,95
ISBN: 978-90-245-3267-4

Leave a Comment