Recensie | Mariska Buijs – Het medaillon van Thrianta

Quahira is een dromertje. Ze zit het liefst met haar neus in de boeken. Van haar verloofde Ataro moet ze niets hebben. Als ze zich verstopt voor hem in haar bibliotheek komt ze per ongeluk een uitgehold boek tegen met een deel van een amulet en een dagboek van haar moeder. Die nacht krijgt ze een droom die haar leven op haar kop zal zetten en haar op een avontuur stuurt waarvan ze dacht dat het alleen in boeken voorkwam. Samen met een paar reisgenoten Quahira gaat op pad om de andere drie delen van het medaillon van Thrianta te vinden en te verenigen en hopelijk zo Thrianta tot een eenheid te smeden.

Het medaillon van Thrianta is een rechttoe rechtaan boek. Het heeft geen onverwachte wendingen en is bij vlagen spannend. Reisgenoten die opzoek gaan naar iets om de wereld weer heel te maken is niets nieuws. Maar dat is geen reden om dit boek af te doen. Mariska Buijs’ schrijfstijl maakt veel goed. Het is vlot, leest prettig en de dialogen komen natuurlijk over.

Toegegeven het boek laat niets te raden over. De plot is voorspelbaar en zelfs de romantiek die door het verhaal heen sijpelt komt niet als een verrassing. Maar dat is niet erg, haar vlotte pen zorgt dat ze er mee wegkomt. Het is een boek dat je lekker lui in de zon leest zonder er te veel bij na te denken. Want niet alle epische fantasy hoeft zwaar te zijn.
(Stéphanie de Geus)


Het medaillon van Thrianta
Mariska Buijs
Prijs: € 19,90
ISBN: 978-90-517-9745-9

2 Comments

  1. […] ben je op het idee gekomen voor Het Medaillon van Thrianta? Ik kon me vaak helemaal verliezen in boeken en films, maar waar het verhaal stopte, ging mijn […]

  2. […] mag drie exemplaren ‘Het Medaillon van Thrianta’ van Mariska Buijs verloten onder de mensen die het goede antwoord weten op de volgende […]

Leave a Comment