Recensie | Lauren Kate – Passie

Lucinde Price (Luce) is op reis door haar verleden, of eigenlijk haar vorige levens met Daniel. Ze wil uitzoeken waarom haar liefde voor de engel Daniel gedoemd is en waarom elk van haar levens in vlammen eindigt. Ze wil weten wat Daniel haar niet vertelt en de enige manier om daar achter te komen is om er zelf naar opzoek te gaan. Daniel is bang dat ze hun verleden verandert en gaat haar achterna, maar hij komt steeds net te laat en mist haar op een haar na. Luce daarentegen krijgt hulp van Bill en reist steeds dieper terug in de tijd.

Passie is het derde deel van de vierdelige serie over Luce en Daniel. Dit boek is anders dan de vorige twee delen. Luce reist van hot naar her om steeds op het moment te arriveren dat haar vroegere zelf in vlammen opgaat op het moment dat ze Daniel zoent. Aan de ene kant is het een verrassende en verfrissende draai aan het boek. Sterker nog, de woede die Luce voelt is een verademing naar het ophemelen van Daniel in de vorige boeken. Echter een heel boek lang springt ze door de tijd heen en hoewel het verhelderend is, is ruim vierhonderd pagina’s van ongeveer hetzelfde best veel.

Hoewel Luce (en met haar de lezer) dus veel geleerd heeft over haar verleden met Daniel, waren het geen wereldschokkende conclusies. Ja, hun liefde is echt, en ze houden echt van elkaar, niet alleen vanwege een vloek. Het is dus ook maar de vraag wat dit voor consequenties heeft voor het eind. Hoewel de Duivel plannen heeft die de wereld kunnen veranderen, zitten er genoeg hints in het boek die doen vermoeden dat het einde van deel vier voorspelbaar gaat zijn. En dat zou heel jammer zijn en de hele serie naar beneden halen.
(Stéphanie de Geus)


Lauren Kate
Passie
Prijs: € 18,99
ISBN: 978-90-003-0310-6

Leave a Comment