Recensie | Kendare Blake – Anna Dressed in Blood

9200000014954353Cas Lowood is een spokenjager, net zoals zijn vader was. Hij doodt geesten van mensen die gewelddadig zijn omgekomen en die het nu niet kunnen laten om anderen te doden. Waar ze blijven nadat Cas ze heeft vernietigd, interesseert hem niet: hij pakt aan en gaat door. Totdat hij Anna ontmoet. Anna Korlov heeft handenvol slachtoffers op haar geweten: mensen die haar huis ingaan komen er nooit meer levend uit. Maar Anna is anders dan de ander geesten die Cas eerder ontmoette. Ze is sterker, ze heeft meer zelfbeheersing. Cas heeft, al geeft hij het moeizaam toe, hulp nodig om haar te verslaan. En dan… spaart ze zijn leven! Samen met zijn nieuwe vrienden Carmel en Thomas gaat Cas op onderzoek uit. Eerst het veldwerk, dan de tactiek. Wat volgt is een rollercoaster aan gebeurtenissen.

De eerste indruk van Anna Dressed in Blood is dat je fanfic van de serie Supernatural zit te lezen, met een heksenmes in plaats van een pistool. Prik je daar doorheen – en dat gaat heel vlot – dan blijkt Anna Dressed in Blood toch een echte doorlezer te zijn. De karakters zijn niet erg ingewikkeld maar hebben een duidelijke plaats in het boek, en ze hebben onconventionele kantjes die verrassen. De emoties van onderkoelde spokenjager Cas zie je wel een beetje aankomen. Toch: door de manier waarop Cas ontdekt dat door al zijn façades geprikt wordt, boeit het. Zijn nieuwe vriend tegen wil en dank Thomas en diens vader bieden een mooi contrast met Cas. Thomas is helemaal niet stoer, maar als het eropaan komt, is hij misschien nog wel dapperder dan Cas. De nuchterheid van Cas maakt de wereld die de jonge Britse schrijfster Kendare Blake heeft geschapen geloofwaardig, ondanks de bovennatuurlijke gruwelen die ze tevoorschijn tovert.

Anna Dressed in Blood is misschien niet zo griezelig als de titel doet hopen, maar vlot geschreven, spannend en uitstekend vertaald door Sandra Hessels. Zin om meer te lezen? In de Engelstalige uitgave Girl of Nightmares lees je hoe het verder gaat met Cas.
(Ingrid Bilardie)

Untitled-3
Titel: Anna Dressed in Blood
Auteur: Kendare Blake
Pagina’s: 320
Leeftijd: 15+
ISBN: 978-90223-2928-3
Uitgeverij: Manteau Jeugd
Boek prijs: € 15,00
Eboek prijs: € 4,99

Leave a Comment