Recensie | Karen Miller – Magiër tegen wil en dank

Deenie staat er in het slotdeel van het tweeluik alleen voor. Haar broer Rafel is vertrokken over de Bergen van Barl om een nieuw thuisland voor de inwoners van Lur te zoeken. Haar vader, Asher, ligt in een coma. Lur wordt verscheurd door wervelstormen, aardbevingen en constant aanhoudende regen. De glorie van de hoofdstad Dorana stad is verdwenen.
Omdat Deenie Ashers dochter is, en de laatste aanwezige van zijn familie, begint de bevolking van Lur er op te rekenen dat Deenie degene is die hen dit keer zal redden. Maar Deenie is een muurbloempje, stil, zenuwachtig en extreem gevoelig voor magie en natuurkrachten. Omdat ze altijd in de schaduw van haar broer heeft gestaan, is ze er van overtuigd dat alleen Rafel de ondergang van Lur kan voorkomen . Dus begint ze samen met haar beste vriendin Charis een levensgevaarlijke reis naar de landen in het noorden om Raaf te vinden. Wat ze niet beseft, is dat ze over meer wilskracht en magie beschikt dan ze ooit had kunnen dromen.

Karen Miller laat de lezer in Magiër tegen wil en dank niet los. De ene spannende gebeurtenis volgt de andere in een razend tempo op. Doordat het verhaal regelmatig schuift tussen de personages ontstaat er een nog grotere spanning. Het gevaar daarvan is wel dat je snel verder wilt met bijvoorbeeld het verhaal van Deenie waardoor een aantal belangrijke details in de andere verhaallijnen over het hoofd worden gezien.

Magiër tegen wil en dank is zeer spannend, vlot geschreven en vol met gruweldaden. Een uitstekend verhaal. Het enige nadeel is het liefdesverhaal wat door alles heen geweven zit, maar dankzij de rest is dat Miller al snel vergeven.
(Manouk van den Berg)


Magiër tegen wil en dank
Karen Miller
Prijs: € 19,95
ISBN: 978-90-245-8005-7

Leave a Comment