Recensie | Juliet Marillier – Verboden Magie

Verboden MagieDe vijftienjarige Neryn is op de vlucht voor de slechte koning Keldec. Ze deelt een gave die haar grootmoeder ook al had: de mogelijkheid om met het Goede Volk te communiceren. Haar grootmoeder is geestelijk kapot gemaakt door een geestheler, daarna gestorven. Haar broer is vermoord door de Handhavers in opdracht van de koning, en inmiddels zwerft ze alweer een jaar of drie met haar getroebleerde en gokverslaafde vader rond. Op een avond raakt hij zo beneveld dat hij haar vergokt aan een vreemdeling. Neryn weet aan hem te ontsnappen, maar hij blijft haar achtervolgen. Ze probeert de Schaduwrots te bereiken, waar ze hoopt veilig te zijn voor de koning, en misschien de kracht vindt om terug te vechten.

Verboden Magie moet het niet van zijn originele synopsis hebben: een jongere met een bijzondere gave onderneemt een zware reis om een kwade heerser te bevechten. Ze krijgt hulp van lieden met bijzondere gaven en wordt tegengewerkt door een aantrekkelijk iemand die misschien toch niet zo slecht is als deze lijkt te zijn. Het boek moet het erg hebben van zijn uitwerking, en daar is Juliet Marillier gelukkig een ster in. Verboden Magie is mooi geschreven – Marillier heeft verstand van beeldende en klinkende taal, zonder dat het wollig wordt – en de personages zijn goed uitgewerkt. Ondanks dat je de meeste wendingen wel aan ziet komen, blijft het bij wijle goed spannend, met name de lieden van het Goede Volk zonder voor een goede bonus.

Verboden Magie is een fijn boek voor wie niet op zoek is naar verrassingen. Enige nadeel is het al te open einde, maar gelukkig is er een deel twee in de maak.
(Rianne Werring)

Untitled-3.5
Titel: Verboden Magie
Auteur: Juliet Marillier
320 pagina’s
Leeftijd: 13+
ISBN: 978-90245-5411-9
Uitgever: Luitingh Fantasy
Boek prijs: € 18,95
Eboek prijs: € 14,99

Leave a Comment