Recensie | Grant & Applegate – Adam & Eve

eve en adamOp het moment dat Evening Spiker geschept wordt door een auto gaat alles in slow motion. Voor ze beseft wat er aan de hand is, wordt ze wakker in het ziekenhuis. Een vreemde jongen, Solo, die Eve nog nooit eerder gezien heeft, laat haar met spoed overbrengen naar het ziekenhuis van haar moeder. Daar, onder de beste zorg in het land en onder het toezicht van de beste arts die er is, wordt alles op alles gezet om Eve te helpen herstellen. Langzaam maar zeker begint ze zich beter te voelen en zich dood te vervelen in haar privé-kamer. Dan geeft haar moeder haar een opdracht, om de perfecte jongen te maken in een computer simulatie. In deze computer simulatie maakt Eve de perfecte jongen en ze noemt hem Adam.

Dit boek is het eerste waarbij Michael Grant en Katherine Applegate hun krachten bundelden en dat ze onder hun gezamenlijke naam uitgaven. Grant won voornamelijk bekendheid met zijn serie Gone, waarvan het laatste deed dit najaar verschijnt in Nederland. Applegate daarentegen zullen sommigen kennen als de auteur van de Animorphs-serie. In Nederland werd deze maar tot en met deel vijftien vertaald, terwijl er ruim zestig (!) delen in Amerika verschenen. Wat velen niet weten is dat Grant, getrouwd met Applegate, co-auteur van veel van deze boeken was. Voor Adam & Eve bundelen zij wederom hun krachten.

Na een serie als Gone en Bzrk zijn de verwachtingen van een boek als dit erg hoog. De vaart en het beklemmende karakter van de boeken maakt dat ze niet weg te leggen zijn en Adam & Eve doet er zeker niet aan onder. Het heeft vaart en diepgang zonder dat het zwaar wordt. Laat je echter niet op het verkeerde been zetten. Hoewel het een futuristisch science-fiction verhaal is, is het in veel opzichten nog steeds een tienerboek en zijn de liefdesperikelen niet van de lucht.

De stijl van beide auteurs sluit naadloos op elkaar aan en het plezier dat ze hadden tijdens het schrijven van het boek spat dan ook van iedere pagina. Het verhaal grijpt je vanaf de eerste pagina en het is dan ook moeilijk weg te leggen. Wees dan ook niet verbaasd als je het boek in een ruk uitleest. Dit is een auteursduo waar we gerust meer van mogen verwachten.
(Stephanie de Geus)

Untitled-4
Titel: Eve en Adam
Auteurs: Michael Grant & Katherine Applegate
Pagina’s: 272
Leeftijd: 12+
ISBN: 978-90003-2105-6
Uitgeverij: Van Goor
Boek prijs: € 18.99
Eboek prijs: € nvt

Leave a Comment