Recensie | Darren Shan – Helse Horizon

Algiers ‘Al’ Jeery, werkt als Strijder voor de Kardinaal. Wanneer zijn vriendin op gruwelijke wijze wordt vermoord, krijgt hij van de Kardinaal de opdracht uit te zoeken wie er achter de moord zit. Naarmate er steeds meer mensen, waaronder ook vrienden van Al, betrokken raken moet hij beslissen wie hij kan vertrouwen, en wie niet. Wanneer blijkt dat ook de mysterieuze blinde priesters van de Stad er iets mee te maken hebben neemt de zaak helemaal een vreemde wending.

Darren Shan’s trilogie die van start ging met Een Stoet van Doden, bereikt een nieuwe top met dit tweede nog spannendere deel, Helse Horizon. Behalve nog spannender is dit deel ook nog meeslepender, nog grappiger, en nog weerzinwekkender dan zijn voorganger.
Het boek is geen direct vervolg op het verhaal van Capac Raimi, maar loopt er eerder parallel aan. Daardoor kan er verwarring onstaan over de tijd. Dit is echter niet blijvend en ook niet storend voor het verhaal.

Het is heel leuk om te lezen hoe gebeurtenissen uit het eerste boek terugkomen en een rol spelen in het tweede, terwijl het toch hele verschillende verhalen zijn. Het tweede boek bevat ook nog eens veel aanvullende informatie over wat er in het eerste boek verteld is.

Waar Een Stoet vanDoden rustig de tijd neemt voor de vele nodige beschrijvingen, wordt de lezer in Helse Horizon vrijwel direct na de introductie van de hoofdpersoon meegetrokken in een serie gebeurtenissen die pas ophoudt als je het boek dichtslaat. Bedenk dus goed wanneer je aan dit boek begint, de grote kans is dat je het pas weg legt als het uit is. Maar zelfs dan blijft het in je hoofd tollen.
Ook dit boek heeft een uitstekend plot, maar dit keer wordt je bewust in het halfduister gelaten. De zaak is misschien opgelost, het einde is nog lang niet in zicht.
(Erin de Vrijer)


Helse Horizon
Darren Shan
Prijs: € 9,95
ISBN: 978-90-245-2884-4

Leave a Comment