Recensie | Cate Tiernan – Onsterfelijke liefde

Cate Tiernan heeft zich uitstekend ingeleefd in de gedachtenwereld van een onsterfelijke vrouw.

De 459 jaar oude onsterfelijk Nastasya is niet automatisch mooi, verheven en rijk, maar een vrouw die worstelt met de gevolgen van een langdurig bestaan. Ze zoekt haar verlossing in losbandige feesten, drank en reist met een vast groep vrienden van luxe hotel naar luxe hotel. Maar als haar beste vriend Innocentio met behulp van zwarte magie een taxichauffeur ernstig mishandeld, heeft ze plotseling genoeg van haar losbandige levensstijl en ontvlucht ze haar vrienden. Dankzij een langgekoesterde herinnering vindt ze de weg naar River’s Edge. Daar wordt ze, ondanks haar afgeleefde uiterlijk en haar onwillige, norse houding, liefdevol opgevangen door River. River’s boerderij ‘River’s Edge’ is een opvang en rustplaats voor onsterfelijken, die op een goede manier willen leren omgaan met hun herinneringen en hun magie.

Langzaam ontdooit Nastasya, als ze kennis maakt met de andere bewoners: haar leraar Solis en de studenten, zoals Jess, Daisuke, Nell en de indrukwekkende Reyn. Maar er is een prijs; iedere dag herinnert Nastasya zich meer van haar moeilijke en verdrietige verleden. En iedere dag loopt haar leven gevaar. Komt dat door Reyn, de grote Viking die haar zo verontrust? Of kunnen haar oude vrienden haar vlucht niet waarderen. De ontknoping ligt voor de hand en is tegelijkertijd onverwacht.

Onsterfelijke liefde is een mooi en origineel boek, waarin Tiernans uitgebreide kennis van Wicca goed tot zijn recht komt. Niet alleen Nastasya leert belangrijke lessen van River, als lezer leer je op een vanzelfsprekende manier mee over de betekenis van alledaagse magische handelingen en bijvoorbeeld het werken met stenen. De vele flashbacks zijn in het begin van het boek enigszins stroperig, wat de vaart er hier en daar behoorlijk uit haalt, maar als het doel daarvan eenmaal duidelijk wordt is dit Tiernan snel vergeven.

Onsterfelijke liefde is het eerste boek van de ‘Immortal beloved’ trilogie.
(Ingrid Bilardie )


Cate Tiernan
Onsterfelijke liefde
Prijs: € 17,95
ISBN: 9789022557014

1 Comment

  1. Laura on February 1, 2012 at 20:11

    Klinkt als een leuk boek!

Leave a Comment