Recensie | Becca Fitzpatrick – Dwalen

Na alle moeilijkheden in Drift zijn de gevallen engel Patch en Nora eindelijk een stel. De Aartsengelen hebben Patch zelfs benoemd tot Nora’s beschermengel. Alles is geweldig. Of is alles niet wat het lijkt? Bij Nora slaat al snel de twijfel toe. Waarom nodigt Patch haar niet uit in zijn huis? Hoezo zijn de Aartsengelen ineens zo fel tegen hun relatie? Of is dat een mooie smoes van Patch, zodat hij zijn handen vrij heeft om Nora’s grote rivale Marcie te verleiden? En bovenal… wat heeft Patch te maken met de dood van Nora’s vader?
Als dan ook nog oude-jeugdkennis Scott langskomt en Nora achter zijn grote geheim komt, is iedereen verdacht. Alleen haar beste vrienden Vee en Rixon lijken nog enigszins te vertrouwen.

Het blijft moeilijk om in te zien waarom Nora zoveel houdt van haar stugge engel Patch. Ook in Dwalen vertrouwt ze hem geen moment. En helaas is het net zo onduidelijk waarom Patch zoveel van Nora houdt. Wat dat betreft komen de karakters van de hoofdpersonen nog steeds niet goed uit de verf.

De inconsequenties in de plot die in Drift de lezer op het verkeerde been konden zetten, duiken ook in Dwalen op. Ook met de uitleg aan het einde van het boek, waar nog wat plooien gladgestreken worden, maakt Becca Fitzpatrick het er zich toch wat makkelijk vanaf.

Ondanks deze kleine hindernissen is Dwalen toch  een boek waar je niet vanaf kunt blijven. Het leest makkelijk weg, aan actie is geen gebrek en de verhaallijn maakt juist vanwege de onduidelijkheden over het hoe en waarom van de liefde tussen Patch/Nora nieuwsgierig: hoe loopt het af?

Dwalen maakt Patch en Nora’s verhaal duidelijk niet af. Er is een derde deel aan de serie toegevoegd, dat in het najaar van 2012 uitkomt in Nederland. Vanwege de spannende verhaallijn is de verleiding groot om die toch alvast op je verlanglijst te zetten.
(Ingrid Bilardie )


Becca Fitzpatrick
Dwalen
Prijs: € 15,95
ISBN: 9789044331127


Leave a Comment