Recensie | Aprilynne Pike – Wings

Opgroeien is voor elke tiener moeilijk, maar voor Laurel is het nog lastiger. Tot nu toe heeft ze altijd thuis les gehad van haar moeder en is ze nog nooit naar een echte school geweest. Maar daar komt verandering in als haar vader een boekwinkel in Crescent City koopt en Laurel met haar familie verhuist. Dit betekent dat Laurel voor het eerst naar een gewone middelbare school gaat.
ijdens haar eerste schooldag ontmoet ze David bij biologie. David is vriendelijk en behulpzaam, hij is zelfs zo aardig dat hij haar uitnodigt om bij hem en zijn vrienden te komen zitten tijdens de lunch. David en Laurel groeien langzaam naar elkaar toe en worden goede vrienden. Haar nieuwe leven bevalt Laurel heel goed, totdat ze plotseling een vreemde bult op haar rug krijgt. Eerst lijkt het een onschuldige puist, maar binnen een week groeit hij totdat hij zo groot is al een golfbal.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Laurel nog meer aan haar hoofd. Toen ze, samen met haar ouders, naar het oude huis in Orick ging om schoon te maken, kwam ze in het bos een jongen tegen. Hij zei dat zijn naam Tamani was en dat hij haar kende van vroeger. Om het nog ingewikkelder te maken vertelde hij haar ook nog eens  schokkend nieuws over haar zelf. Hij vertelde dat ze een elf is die woonde in de mensenwereld al een soort ‘proef’. Ook zei Tamani waarom ze alleen maar groente en fruit eet en geen vette producten. Toch geloofde ze hem niet helemaal, want als ze een elf was dan zou ze dat toch moeten weten?

Dit debuut van Aprilynne Pike is er een die je vanaf de eerste pagina meesleurt in Laurels wereld. Een wereld die eerst onschuldig lijkt, maar eigenlijk vol gevaren zit, zeker voor Laurel en haar familie. Wat Wings zo sterk maakt is de manier waarop het geschreven is. De emoties zijn realistisch en spatten van de pagina af. Als lezer hoef je geen moeite te doen om mee te voelen met de personages, je wordt gewoon meegetrokken in een stroom van emoties en gevoelens. Daardoor is het boek echt niet meer weg te leggen als je er eenmaal aan begonnen bent.

Wings is dan ook zeker een aanrader als je houdt van fantasyboeken die zich afspelen in het hier en nu. Het zet je aan het denken… Waarom zou het eigenlijk niet kunnen? Het is een verhaal wat je nog lang bijblijft na de laatste pagina.
(Elianne de Geus)


Wings
Aprilynne Pike
Prijs: € 16,95
ISBN: 978-90-2232-505-6

11 Comments

 1. […] Pike, Aprilynne – Wings […]

 2. Yasmine on December 16, 2011 at 17:57

  weet er iemand wanneer het 4de deel uitkomt, als dat uitkomt, het 3de eindigde namelijk nogal spannend 🙂
  groetjes

  • Stéphanie on December 18, 2011 at 16:34

   Deel vier is nog niet verschenen in het Engels. Dus het is helaas ook nog niet duidelijk wanneer hij in het Nederlands gaat verschijnen.

   • Pip on December 26, 2012 at 14:15

    Het vierde deel is al wel verschenen in Amerika, om precoes te zijn op 25 mei

 3. Melissa on January 28, 2012 at 18:37

  Ik ben helemaal gek van die serie en hoop dat laurel voor tamani kiest <3

 4. Pip on December 26, 2012 at 14:15

  Het boek is GE-WEL-DIG!

 5. Astrid Geerts on April 17, 2013 at 20:33

  Het is een ge-wel-dig boek! Zeker een boek voor eens in de vakantie onder de zonnestralen in te duiken!!

 6. Danee on June 16, 2013 at 10:57

  Ik ben 13 jaar en erg nieuwsgierig naar het boek!

  Het wordt mijn 1e fantasie boek dat ik lees haha 🙂

  • Fantasyboeken,org on June 17, 2013 at 22:42

   Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Laat het vooral even weten als je hem uit hebt!

 7. Akgül on June 25, 2014 at 22:01

  Dit boek is zo geweldig, ik ben ondertussen al bezig met het derde deel! En ja de emoties zijn zo goed beschreven, als dat er niet bij stond zou ik echt denken dat er bijvoorbeeld een ruzie was maar nee, ze zijn gewoon aan het praten. Echt een super geniaal boek!

 8. Darinka on May 31, 2016 at 17:52

  komt er nog een nieuw boek? ik vind de reeks echt super heb ze al verschillende keren opnieuw gelezen en ik hoop stiekem dat er nog een vervolg komt op Destiny (het laatste boek)

Leave a Comment