Recensie | Aprilynne Pike – Spells

Laurel heeft geaccepteerd dat ze een elf is en probeert ook thuis het niet langer te verbergen. Haar vader vindt het allemaal erg interessant en wil alles weten, echter haar moeder vindt het minder leuk. Zeker als Laurel een brief krijgt van Avalon. Ze willen haar deze zomer op school hebben, zodat ze kan leren hoe ze een echte herfstelf kan zijn. David heeft het hier erg moeilijk mee, omdat hij haar dan de hele zomer moet missen, maar Laurel gaat toch. Ze begeeft zich in de wereld van elfen, magie en veel studeren. Als Tamani haar komt opzoeken, laat hij haar Avalon zien in al haar glorie. Maar als de zomer aan zijn einde komt, moet Laurel weer terug naar huis.
Thuis gaat ze verder met het oefenen om een goede herfstelf te worden. Alles lijkt prima te gaan, tot er weer een trol toeslaat. Nu moet ze bewijzen dat ze echt een goede herfstelf is, zodat ze haar vrienden nog kan redden.

Spells is het sterke vervolg op Wings. Aprilynne Pike laat ook hier weer zien dat ze verbazend goed een wereld kan beschrijven. Ze creëert Avalon, een magische wereld waarin de elfen wonen en ze neemt je mee op ontdekkingsreis door deze wereld. Ze laat je geloven dat deze wereld echt is, met eigenaardigheden die op papier heel logisch klinken. Er zijn vier verschillende rangen elfen, deze hebben allemaal hun eigen taken, huizen, gewoontes en alles wat je nog meer kan bedenken. Door de ogen van Laurel waan je je echt in Avalon.

Spells heeft je onder zijn eigen spell tijdens het lezen. Voor je het weet ben je er door heen gevlogen. Eigenlijk wil je dan een beetje magie gebruiken om het derde deel in handen te krijgen van deze serie. In de hoop dat deze net zo lekker leest als Spells en zijn voorloper Wings. Spanning, avontuur en romantiek, dit boek heeft alles.
(Elianne de Geus)


Spells
Aprilynne Pike
Prijs: € 16,95
ISBN: 978-90-223-2564-3

6 Comments

 1. anne-roos on August 9, 2011 at 16:32

  Geweldig boek, alleen een vraagje komt er een vervolg? Het einde is een beetje vaag, maar wel geweldig. Ik had het boek in een week al uit zo leuk.

  • Stéphanie on August 9, 2011 at 16:41

   Jazeker! Het vervolg Illusions is zelfs al uit. Binnenkort verschijnt de recensie daarvan op Fantasyboeken.org. Ik weet niet uit hoeveel delen de serie zal bestaan, maar de auteur is in ieder geval bijna klaar met het schrijven van deel vier. Dus je hebt nog iets om naar uit te kijken.

 2. Dounia on October 23, 2011 at 22:36

  Ik vind de boeken echt geweldig! heb ze alle drie uitgelezen en ben echt aan het wachten op deel vier. Deel drie is eigenlijk gewoon midden in het verhaal gestopt…:-( Wanneer zou deel vier te koop zijn?

  • Stéphanie on October 25, 2011 at 20:24

   Ik weet niet precies wanneer het volgende deel uitkomt in Nederland. Het vierde en laatste deel is in ieder geval in het Engels nog niet verschenen.

 3. Tjitske on April 11, 2012 at 16:13

  Er werd mij verteld dat het laatste deel halverwege april uitkomt, maar als ik ga kijken wanneer hij in het Engels uitkomt is dat pas in mei dus denk dat het halverwege mei in het Nederlands komt pas… 🙁

  • Stéphanie on April 11, 2012 at 16:14

   Volgens de site van de uitgever komt het boek inderdaad in april uit in het Nederlands.

Leave a Comment