Recensie | Aprilynne pike – Illusions

Laurel Sewell, de jonge elf die onder de mensen woont, heeft haar beschermer Tamini niet meer gezien sinds ze hem aan het eind van het vorige boek wegstuurde. Ze is dan ook erg verbaasd als ze hem weer bij haar op school tegenkomt. Hier doet hij zich voor als een uitwisselingsstudent uit Schotland en noemt zichzelf Tam. Tam maakt het Laurel niet makkelijk, hij is namelijk nog steeds verliefd op haar. Laurel wil het eigenlijk niet aan zichzelf toegeven, maar zij heeft ook gevoelens voor hem – zelfs al heeft ze nog steeds een relatie met David. David heeft daar erg moeilijk mee en is blij als Tam aanpapt met met Yuki, de uitwisselingsstudente uit Japan. Alleen is Yuki, net als Laurel, geen gewoon meisje. De Japanse wordt beschermd door Klea, de trollenjager die in het vorige deel Wings Laurels leven redde. Klea wil dat Yuki vrienden op school krijgt. Yuki ziet dat zelf eigenlijk niet zitten, maar Laurel moet en zal ontdekken wie Yuki is en vooral, wat ze weet.

Illusions is bij uitstek het beste boek in de serie van Aprilynne Pike. Ze heeft dit boek duidelijk geschreven met veel passie en humor. Zo krijgen de elven te maken met de technologie van de mensen: iPhones, een cabriolet, internet en nog veel meer. Tamani kan zich goed aanpassen, maar Shar, Tamani’s meerdere, snapt er helemaal niks van en dat levert leuke momenten op. Daarnaast is de spanning ook erg goed opgebouwd in Illusions. Yuki lijkt zeer onschuldig, maar of ze dat echt is blijft een raadsel. Verder is het nog steeds onduidelijk wat Klea’s rol is in dit hele verhaal.

Illusions eindigt met een hele grote cliffhanger, iets wat we niet gewend zijn van de eerdere delen uit de serie. Het is dus ook erg vervelend dat je niet door kunt lezen, om te weten hoe het afloopt. Dat is dan ook het enige minpunt (als je dat zo kunt noemen), want Illusions is het lezen meer dan waard. Pike had plezier in het schrijven van dit deel en dat is echt te merken.
(Elianne de Geus)


Illusions
Aprilynne Pike
Prijs: € 16,95
ISBN: 9789022326008

Leave a Comment