Recensie | Aprilynne Pike – Destiny

Laurel is een elf die vanuit Avalon geplaatst is in de mensenwereld. Zelf weet ze dit nog niet zo heel lang, omdat ze haar geheugen vrijwillig heeft laten wissen. Op deze manier kon er niks misgaan met het experiment. Toch schiet ze, sinds ze weet dat ze een elf is, Avalon steeds te hulp. Ze is daar al een aantal keren geweest en heeft samen met haar schildwacht Tamani Avalon al meerdere malen beschermd. Ook haar beste vrienden David en Chelsea weten van Laurels geheim, maar nu hebben ze een probleem en heeft Laurel haar vrienden hard nodig.
De nieuwe student op school, Yuki, blijkt een winterelf te zijn. Winterelfen zijn de krachtigste en meest zeldzaamste elven. Yuki werkt samen met Klea, die Laurel al eens heeft geholpen om van trollen af te komen. Nu zijn zowel Yuki als Klea en een heleboel bozen trollen op zoek naar de poort van Avalon; ze willen Avalon overnemen. Laurel en haar vrienden moeten nu hun plaats in de strijd kiezen om mee te vechten voor Avalon.

Vaak is een vervolg nooit zo goed als het eerste boek. Toch is Destiny hier een uitzondering op, sterker nog het, dit slot is een van de betere boeken uit deze serie. Het sluit het verhaal niet alleen mooi af, maar het is ook nog eens ontzettend spannend. David krijgt een kleine hoofdrol in het beschermen van Avalon, Laurel breekt meerdere regels en de koningin van Avalon laat haar ware aard zien. Het is een boek vol spanning en sensatie, maar ook worden een heleboel vragen van de vorige delen hier beantwoord. Zo kom je er eindelijk achter wie Klea is en wat ze van Laurel en de rest van Avalon wil. Maar ook Yuki laat haar ware gezicht zien en eigenlijk is ze toch niet zo heel slecht.

Destiny wordt mooi afgesloten met een brief van David. Aprilynne Pike heeft dit gedaan omdat ze sinds het eerste boek al een plan had voor David. In deze brief kun je lezen hoe het verhaal écht afloopt. Houd wel in gedachten dat het misschien niet is wat je zelf verwacht had, maar het maakt het verhaal wel echt af.
(Elianne de Geus)


Destiny
Aprilynne Pike
Prijs: 16,95
ISBN: 9789022327197

Leave a Comment