Recensie | Anton Wolvekamp – Kinderen van Atlantis 2: Dwaallicht

DwaallichtNadat Atlantis is vergaan, zijn de inwoners op zoek naar een nieuwe wereld. Mollie, de jongste Langlevende en behept met speciale krachten, zit in het scheepje dat als eerste op de nieuwe bestemming arriveert. Het ziet er weinig veelbelovend uit. Als één van de schepen, met daarin de oudste Langlevende, vergaan lijkt te zijn en Nard – de zoon van slechterik Axam uit het eerste boek – besluit te rebelleren tegen Koning Cheos en kroonprins Jason, dreigt het ideaal van een nieuw-Atlantis helemaal ten onder te gaan. Kunnen Mollie, Jason en prinses Catherine Nard en zijn rebellenleger verslaan?

De eerste honderd bladzijden lijkt het tweede boek van de Kinderen van Atlantis-serie erg op het eerste – en dat is niet echt een compliment. Het komt moeizaam op gang en vooral Mollie en Jason lijken leeftijd en gedrag niet te kunnen rijmen. Ook de plot van dit deel lijkt de eerste honderd pagina’s nog niet erg aanwezig. Dat verandert echter allemaal ten goede halverwege het boek. Wanneer de Grote Ontdekking van dit boek wordt onthuld, snelt het boek ineens met sprongen vooruit, op alle fronten. De schrijfstijl wordt beduidend beter, de gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op en het wordt zowaar behoorlijk spannend. Het boek eindigt met een kanjer van een climax.

Na anderhalf boek lijkt Anton Wolvekamp toch het gat in het papier te hebben gevonden. Als hij het vol weet te houden, kijken wij met smart uit naar het derde deel.
(Rianne Werring)

Untitled-3
Kinderen van Atlantis 2: Dwaallicht
Anton Wolvekamp
Pagina’s: 280
Leeftijd: 10+
ISBN: 9789490767464
Uitgeverij: Zilverspoor
Boek prijs: € 17,95
Eboek prijs: –

Leave a Comment