Recensie | Ana Alonso & Javier Pelegrín – Tatoeage

Ana Alonso & Javier Pelegrin - TatoeageJana oefent een merkwaardige aantrekkingskracht uit op Alex, de hoofdpersoon in Tatoeage. Als hij haar in een opwelling volgt naar haar woning, begint een kat en muisspel tussen Jana, Alex en de broer van Jana: David. Het is David die Alex overhaalt om zich te laten tatoeëren. Woest is Jana, tot grote verbazing van Alex, die er echter maar al te snel en op een vervelende manier achter komt waarom Jana zo boos is.

Het is verfrissend om een boek te lezen over een paranormale wereld die nu eens niet bestaat uit weerwolven en vampiers of meisjes met een speciale gave. De hoofdpersoon is een jongen, maar geen piraat, tijdreiziger (hoewel…) of superheld. Romances zijn niet altijd zoet en makkelijk en goed is niet altijd wat het lijkt te zijn.

Het fijnste van het boek is de rijke taal die auteurs Alonso en Pelegrín gebruiken. De vertaling van Jacques Meerman doet de prachtige zinnen alle recht. Hoewel de gebeurtenissen regelmatig vragen om een zeer flexibele geest en de personages zo vlak blijven dat ze haast inwisselbaar zijn, is het concept uitstekend en de sfeer in het boek is prachtig.

Ana Alonso en Javier Peregrín (http://anaalonsoyjavierpelegrin.com) schreven samen al een oeuvre bij elkaar. In 2008 wonnen zij de Barco de Vapor-prijs voor hun roman El secreto de If. De Tatoeage-trilogie bestaat uit drie delen: ‘Tatuaja’, ‘Profecía’ en ‘Resurreccíon’. Alleen het eerste deel is vertaald uitgebracht bij De Boekerij.
(Ingrid Bilardie )

Untitled-4

Titel: Tatoeage
Auteur: Ana Alonso & Javier Pelegrín
Pagina’s: 352
Leeftijd: 15+
ISBN: 978-90225-6292-5
Uitgeverij: De Boekerij
Boek prijs: € 16,95
Eboek prijs: € 9,99

Leave a Comment