Recensie | Alyson Noël – Soul Seekers: Echo

Alyson Noel EchoNa de gebeurtenissen in Bestemming, heeft de zestienjarige Daire haar lotsbestemming omarmd. Ze is een Zoeker, de bewaker van de balans in de Onder, Midden en Bovenwereld. In Echo moet Daire flink aan de bak. De kwaadaardige Cade Richter verziekt de Onderwereld en dat merk je overal. Dat ze smoorverliefd is op zijn goedaardige tweelingbroer Dace maakt de boel er ook niet makkelijker op. Daire en Dace doen er alles aan om Cade en zijn familie te stoppen. Een voorspelling zegt alleen dat een van beiden zal sterven aan het einde van de strijd. Kunnen de twee ooit samen zijn?

Dit deel borduurt voort op de gebeurtenissen van het vorige, maar focust nu vooral op de relatie tussen Daire en Dace. Nieuw is dat enkele hoofdstukken nu ook uit het perspectief van Dace verteld worden. De liefhebbers van romantiek zullen smullen van de eerste hoofdstukken, waar hun liefde opbloeit en de twee trainen voor de confrontatie met Cade in de Onderwereld. Deze hoofdstukken duren soms iets te lang, waardoor de spanning hier en daar flink inzakt. Alyson Noël herhaalt regelmatig de informatie over de magische attributen, de totemdieren en de rituelen. Na de zoveelste keer weet de lezer wel hoe het zit, net als dat Cade en Dace elkaars tegenpolen in goed en kwaad zijn. Informatie die de lezer wel wil weten, houdt Noël achter. Net als in het eerste deel vertelt oma Paloma bijna niets aan Daire. Dat frustreert, omdat het lijkt alsof ze daar niet echt een reden voor heeft.

Wanneer de twee eindelijk actie ondernemen, gebeurt er ook niet echt iets. Ze doen een paar zwakke pogingen om uit elkaar te blijven, en confronteren Cade meerdere keren in de Onderwereld. Aangezien deze confrontaties bijna niets uithalen en ook weinig toevoegen aan het verhaal, hadden ze net zo goed geschrapt kunnen worden. Zelfs een ex-vriendinnetje van Dace weet de spanning niet echt op te krikken. Alleen de vlotte schrijfstijl weet nog totale verveling te voorkomen. Alleen de laatste confrontatie doet Echo nog een beetje opleven. Door deze confrontatie is het nog aantrekkelijk om de volgende delen te lezen.

Romantici en fans zullen smullen van dit deel, ook omdat dit boek een kort bonusverhaal bevat dat Soul Seekers verbindt met De Onsterfelijken. Voor andere lezers is dit boek op z’n best een tussendoortje. Noël heeft een fijne schrijfstijl, maar Echo was veel beter geweest als ze meer pagina’s had geschrapt.
(Cathinca van Sprundel)

Untitled-2
Titel: Soul Seekers: Echo
Auteur: Alyson Noël
Pagina’s: 332 pagina’s
Leeftijd: 14+
ISBN: 978-90218-0764-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij
Boek prijs: € 16,95
Eboek prijs: € 10.00

Leave a Comment