Recensie | Alyson Noël – Schaduwland

Aan het einde van Blauwe Maan is het Ever gelukt om Damen, haar vriend, te redden, alleen moet ze nu met de consequenties leven. Dat wil zeggen dat ze elkaar nooit meer aan mogen raken, omdat dat voor hun beiden de dood zal betekenen. Tenminste, dat zegt Roman, maar die zegt wel vaker iets en heeft nog steeds het niet het beste met Ever voor. Maar na een klein experiment komen ze erachter dat hij de waarheid vertelt. Damen gelooft dat het allemaal wel goed komt, maar Ever blijft zoeken naar een oplossing. Ze is bereid alles te doen, zelfs als dat betekent dat ze magie moet gebruiken.
Uiteindelijk komt ze weer terug bij de new age winkel van Lina, waar ze Jude ontmoet. Jude let tegenwoordig op de winkel en is opzoek naar een hulpje zodat hij kan surfen. Ever is zeer geïnteresseerd en wordt direct aangenomen als blijkt dat ze ook readings kan geven. In de winkel heeft Ever toegang tot alle boeken en informatie die haar en Damen zouden kunnen helpen. Damen is alleen niet zo blij met de haar nieuwe baan en al helemaal niet met het Boek der Schaduwen dat ze vindt.

Ook dit derde deel van De Onsterfelijken-reeks van Alyson Noël grijpt je vast. Toch is Schaduwland wel wat langdradig. Ever blijft namelijk op zoek naar iets wat ze niet vindt. En dat allemaal om eindelijk na al die eeuwen eens met haar vriend naar bed te kunnen. Gelukkig zorgt Roman voor genoeg obstakels en wordt het toch weer een spannend verhaal. Roman ontwikkelt zich meer in Schaduwland dan in Blauwe Maan. Zo laat hij het Britse accent bijna helemaal vallen en krijg je meer inzicht in zijn werkelijke persoonlijkheid. Geheel onverwacht duikt er ook nog een oude bekende op die je behoorlijk aan het denken zet.

Schaduwland is een mooi vervolg op Blauwe maan, met veel actie en avontuur. Alleen: er gebeurt bijna niets in het boek. De grote zoektocht van Ever wordt vrijwel helemaal stil gelegd door een nieuw avontuur dat compleet uit de lucht komt vallen. Aan het einde van het boek vraag je je af wat er nou eigenlijk gebeurd is. Toch is het best een vermakelijk boek.
(Elianne de Geus)


Schaduwland
Alyson Noël
Prijs: € 14,95
ISBN: 978-90-4580-205-3

Leave a Comment