Recensie | Alexandra Penrhyn Lowe – De Laatste Wachter 1: Sevenster

De Laatste Wachter 1 - SevensterEveline Dijkman is dertien jaar en heeft een groot probleem: ze heeft nog nooit een jongen gezoend. Als ze tijdens een potje Doen Durf of de Waarheid wordt uitgedaagd tot het oproepen van een geest, komt haar wereld op z’n kop te staan. Heeft ze werkelijk een geest opgeroepen? Waar kwam die raaf vandaan, die zomaar op haar schouder kwam te zitten? En vergist ze zich, als ze in de spiegel kijkt en haar spiegelbeeld met paarse ogen terugkijkt? Eveline ontdekt dat ze iemand anders is dan ze van zichzelf dacht: ze is een Wachter, en ze kan met de doden spreken. Nou ja, tenzij de dode in kwestie is vermoord, dan spreken ze namelijk niet terug. Dit gegeven zal Eveline en haar vrienden op hachelijke avonturen sturen…

De Laatste Wachter: Sevenster begint als een meisjesboek waarin leuke jongens en pleegmoeders die giechelen als tieners de grootste obstakels van het leven vormen. Een voetbalspel om wie het beste plekje aan een meer mag hebben, neemt al gauw acht bladzijden in beslag. Het duurt dan ook even voordat de magische noot de overhand krijgt: pas na honderdvijftig pagina’s begint er schot in te komen en is het niet langer het nare tutje Arabella maar een wrede moordenaar die Eveline en haar vrienden bezig houdt. Voor wie het boek vanwege de zucht naar spanning van de plank heeft gehaald, is het doorbijten geblazen. Eerlijk is eerlijk: daarna komt het boek ook wel goed op stoom.

Eveline is een fijne heldin, haar maatje Cleo de perfecte sidekick en de rest van de vriendenkring kent genoeg kleurrijke bijpersonages. Dat het er bij een paar van hen wel erg dik bovenop ligt – zoals bij Barbie-kopie Chantal of de snobistische Arabella – is Alexandra Penrhyn Lowe vergeven.

De Laatste Wachter: Sevenster is niet vrij van clichés en een beetje lang van stof. Niettemin goed genoeg voor paar avonden huiveren onder de dekens.
(Rianne Werring)

Untitled-3
Titel: De Laatste Wachter 1: Sevenster
Auteur: Alexandra Penrhyn Lowe
334 pagina’s
Leeftijd: 14+
ISBN: 978-94005-0102-7
Uitgever: Luitingh Fantasy
Boek prijs: € 14,50
Eboek prijs: € 4,99

Leave a Comment