Pure Fantasy gaat stoppen

Pure Fantasy gaat stoppen, dat liet uitgever Alex de Jong woensdagavond 18 april weten. Na acht jaar gaat het doek vallen voor het genretijdschrift. Dat niet alleen, tot het einde van 2012 gaat het tijdschrift nog wel door, maar in aangepaste vorm.

In plaats van de vier nummers per jaar verschijnen er dit jaar drie nummers. Daarnaast wordt er flink gesneden in het aantal illustraties en zullen de laatste drie nummer volledig bestaan uit verhalen. Interviews en recensies worden dan ook niet meer geplaatst: ze zijn te bewerkelijk en kosten daarom teveel tijd en geld. Al met al kan Pure Fantasy gewoon niet meer uit.

“Ik ben moegestreden”, aldus De Jong. “Misschien moet ik eindelijk inzien wat ik jarenlang niet heb willen zien: het genre is te klein en te weinig betrokken bij een eigen magazine voor beginnende genre-auteurs.” Gelukkig verdwijnt De Jong niet van het fantasytoneel: “Ik ga me nu meer richten op mijn eigen schrijven.”

Pure Fantasy was jarenlang het platform voor beginnende schrijvers en illustratoren. Menig genreschrijver is dan ook in Pure Fantasy begonnen. Daardoor heeft De Jong jarenlang gezorgd voor een positieve invloed op het genre. In totaal zijn er tot nu toe 25 nummers van het tijdschrift verschenen en daarnaast enkele verhalenbundels.

De Unleash Awards, Books of Fantasy (BOF) en het BOF-boekengalazijn tradities. Die blijven volgens de uitgever wel gewoon bestaan.

Leave a Comment