Pottermore eindelijk open voor het grote publiek

Vandaag is de site Pottermore, gebaseerd op de zeven Harry Potter boeken, eindelijk geopend voor het grote publiek. De site was al sinds vorig jaar online, maar was alleen nog maar beschikbaar voor de betatesters. Echter na Rowlings nieuws eerder deze week, is nu ook Pottermore online.

Voor alsnog kun je via de interactieve website alleen de wereld van het eerste boek ontdekken. Volgens Pottermore worden de overige boeken in de komende maanden toegevoegd. Ze verwachten dat de site snel zal groeien en uitbreiden. Tijdens de betaperiode alleen al had de site één miljoen gebruikers.

Via de interactieve website kunnen gebruikers belangrijke momenten uit de verschillende hoofdstukken ontdekken en onderzoeken. De site volgt de volgorde van de boeken en gebruikers hebben de mogelijkheid om hun eigen ervaringen te plaatsen. Daarnaast bevat de site ook vele nieuwe weetjes over de namen en plaatsen die Rowling gebruikt heeft. Ze geeft extra uitleg over haar keuzes in het verhaal. Zo is er te lezen waarom de Dursleys (Duffelings) op nummer vier wonen en wat de naam is van het apparaatje dat Dumbledore (Perkamentus) gebruikt om de lichten te doven. Dit alles wordt ondersteund door een site met veel grafische snufjes, waarin alles aan te klikken is.

Kortom, genoeg te ontdekken voor de doorgewinterde Harry Potter fan die naar meer verlangt na de boeken en de films.

Leave a Comment