Recensie | Michael Grant – Leugens

De raad vergadert veel in de hoop snel een perfect stel wetten te krijgen. Dat is noodzakelijk, vindt Astrid, want daar wordt het leven in de FAKZ beter van. Sam vindt het maar niets. Hij moet alles overleggen en aan de raad voorleggen. Daar is geen tijd voor, vindt hij. Soms moet je meteen handelen en is er geen tijd om eerst na te denken. Daarom vertelt hij de raad niets over Orsay die beweert dat ze de dromen van de mensen aan de andere kant van de muur kan zien. Veel kinderen geloven haar, maar is het ook echt waar?

Het wordt Sam allemaal even te veel en hij en Astrid krijgen slaande ruzie. Dan breekt er brand uit in de stad, aangestoken door Zil en zijn Mensenclub. Als Sam geen actie mag ondernemen van Astrid, neemt hij de benen en vlucht de stad uit.

Ondertussen zijn er zeven maanden voorbij in de FAKZ. De volwassenen en iedereen boven de vijftien zijn nog steeds weg en er lijkt ook niet snel een eind aan de FAKZ te komen. In het derde deel van de serie ‘Gone’ wordt de sfeer nog grimmiger. Na deel twee, honger, vroeg je je misschien af wat er nog meer mis kon gaan en Michael Grant heeft het gevonden. Machtsspelletjes, honger, wanhoop en paniek. Alles loopt door elkaar in een beklemmende mix.

Toch krijgt hij het in elk boek voor elkaar om verschillende verhaallijnen door elkaar te weven en nieuwe personages te introduceren. Zo ook in Leugens. Voor het eerst in de serie is dit lichtelijk storend. De nieuwe personages maken niet genoeg indruk en maken het erg aantrekkelijk om stukken over te slaan en verder te lezen over Sam, Astrid en zelfs Caine.
Leugens is het derde deel in de serie en daarmee is de zesdelige serie op de helft.
(Stéphanie de Geus)


Leugens
Michael Grant
Prijs: € 19,99
ISBN: 978-90-475-0907-3

Leave a Comment