Recensie | Charlaine Harris – Levend dood in Dallas

Sookie Stackhouse heeft haar leventje eindelijk weer een beetje op de rit. Maar dan wordt een van haar vrienden dood gevonden in de auto van detective Andy Bellefleur. Hoewel Andy een verdachte is, wil hij graag zijn naam zuiveren en probeert hij te ontdekken wie de moordenaar is. Sookie heeft geen tijd om uitgebreid op onderzoek te gaan, want de vampier Eric wil Sookie’s telepathische gave weer gebruiken en het zou niet verstandig zijn, om dit te weigeren. Sookie en haar vriend, de vampier Bill, moeten direct naar Shreveport vertrekken. Daar ontdekt Sookie dat ze wordt uitgeleend aan een vampiernest in Dallas. Zij willen gebruik maken van haar telepathie om om  de vermiste vampier Farrell terug te vinden. Dit gaat alleen niet zonder moeilijkheden Een religieuze sekte, Het Verbond van de Zon, heeft namelijk andere plannen met Sookie en met Farrell. Gelukkig zijn Bill en Eric er om Sookie uit de problemen te helpen.

In dit tweede deel van de Sookie Stackhouse-reeks, bekend geworden door  de succesvolle Amerikaanse tv-serie True Blood, speelt de vampier Eric een interessante rol. Hij heeft veel affectie voor Sookie en probeert haar over te halen om zijn mens te worden, een relatie met hem aan te gaan in plaats van met Bill. Hoewel Sookie van Bill houdt, wordt hun relatie zwaar op de proef gesteld als ze in Dallas zijn, maar ook als ze weer terug zijn in Bon Temps. Ook dan staat Eric weer voor haar klaar. Hij gaat met haar mee naar een feestje als bescherming. Toch is dit boek niet helemaal geschikt voor de jonge of teerhartige lezer, het boek bevat namelijk veel seks en geweld dat tot in detail beschreven wordt.

In dit boek komen nog meer bovennatuurlijke wezens om de hoek kijken. Zo maak je kennis met een maenade, weerwolven en een hele groep vormveranderaars. Heel even merk je dat al deze wezens met elkaar samenwerken tegen Het Verbond van de Zon. Maar dat moment is weer snel voorbij als de dreiging over is en de natuurlijke aard van de wezens naar boven komt.

Levend dood in Dallas is een mooi vervolg op Date met de dood Wederom word je in het boek gezogen vanaf de eerste pagina.
(Elianne de Geus)


Levend dood in Dallas
Charlaine Harris
Prijs: € 14,95
ISBN: 978-90-245-3280-3

Leave a Comment