Nieuws | Website Polare wordt Boekenbron

Wie op zoek gaat naar de website van Polare, komt op een offline-pagina terecht. Wie de naam van de boekhandelketen echter googelt, komt op een website met een bekende lay-out terecht, maar met een nieuwe naam: Boekenbron.

Op die website staat de volgende verklaring te lezen: “Boekenbron is een nieuw initiatief. Wij willen die ene website worden waar elke boekenliefhebber als eerste aan denkt. Het is ook de bedoeling om de lokale boekhandel te steunen en om meer bezoek naar de winkels te krijgen. Online en offline moeten hand in hand gaan bij Boekenbron. Dat is een hele klus, die we niet van de ene op de andere dag kunnen klaren. Op dit moment spelen we een actieve rol bij veel van de plannen die betrekking hebben op de oude Polare-winkels.”

Dat Polare eind februari officieel failliet werd verklaard, betekende niet dat de winkels van de bekende keten direct dicht bleven. De twintig winkels van de noodlijdende boekwinkelketen blijven voorlopig geopend, maar alleen om van de voorraad af te komen. Behalve dat er al diverse gegadigden waren voor het overnemen van de filialen door heel Nederland, zijn er voor enkele Polare-boekhandels zelfs reddingsacties opgezet. Na de vestigingen in Eindhoven, Nijmegen en Maastricht, is nu ook voor de Amsterdamse boekhandel een reddingsactie op handen.

Eerder deze week werd bekend dat het Boekenweekgeschenk tijdens de Nationale Boekenweek niet in de boekwinkels van Polare verkrijgbaar zou zijn. ”De keten had daar geen geld voor”, verklaarde directeur Eppo van Nispen van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Leave a Comment