Nieuws | Polare in zwaar weer, CPNB rekent niet op sluiting

Vanaf vandaag sluit boekhandel Polare tijdelijk de winkels in de hoop daarmee het voortbestaan van de onderneming veilig te stellen. Een woordvoerder van Polare meldde dat de winkels ook woensdag dicht blijven. Of de keten voor de rest van de week ook gesloten is, is niet bekend.

De directeur van het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) verwacht niet dat de sluiting definitief zal zijn: “Het lijkt mij stug dat als Polare het niet zou redden, er dan geen partijen te vinden zijn die de hele keten of winkels in de stad willen overnemen. Dan vindt er gewoon een herschikking plaats, net zoals dat in andere sectoren gebeurt.” Ook de boekhandels hebben in Nederlands last van de crisis, maar directeur Van Nispen stelt dat boekhandels het ten opzichte van andere sectoren niet eens zo slecht doen.

De vakbonden maken zich grote zorgen over de toekomst van het personeel van Polare, dat is ontstaan uit de samenvoeging van De Slegte en Selexyz. Die reorganisatie vond krap twee maanden geleden plaats. Eerder had de boekwinkelketen nog problemen met achterstallige betalingen aan het Centraal Boekhuis, die daardoor enige dagen weigerde boeken te leveren aan Polare.

Leave a Comment