Nieuws | Nog een maand voordat de Boekenweek losbarst!

Voor de Nederlandse leesfanaat zijn er twee weken per jaar pas echt de moeite waard: de Kinderboekenweek in het najaar en de Boekenweek in het voorjaar. De 79e editie van de Boekenweek vindt plaats van zaterdag 8 t/m zondag 16 maart 2014 – nog een maandje wachten dus.

Het thema van dit jaar is ‘reizen’, Tommy Wieringa schrijft het Boekenweekgeschenk en Jelle Brandt Corstius tekende voor het Boekenweekessay. Het Boekenbal valt dit jaar op 7 maart en zal weer gehouden worden in de Stadsschouwburg in Amsterdam. In Leeuwarden wordt dit jaar een Boekenbal voor lezers georganiseerd, op zaterdag 15 maart, waarbij diverse auteurs aanwezig zullen zijn.

De Boekenweek – die een afwijkende tijdsspanne van tien dagen heeft – wordt sinds 1932 georganiseerd ter promotie van het Nederlandse boek. Sinds dat jaar wordt er een Boekenweekgeschenk cadeau gedaan aan eenieder die in deze week een bepaald bedrag aan boeken besteedt, en traditioneel kan er op de zondag vrij gereisd worden met de trein op vertoon van het boekje aan de conducteur. Sinds 1987 is er ook een Boekenweekessay. Het onderwerp van het essay is altijd ontleend aan het thema van de Boekenweek.

Meer informatie is op de website te vinden: http://www.boekenweek.nl/

Ook Fantasyboeken.org houdt dit jaar een speciale actie in verband met de Boekenweek: de Boekcover van het jaar verkiezing [link].

Leave a Comment