Nieuws – Lemniscaat viert 50-jarig jubileum met mega-schenking

Wie jarig is, trakteert. Uitgeverij Lemniscaat uit Rotterdam is alweer 50 lentes jong en viert dit op een wel heel bijzonder wijze, namelijk door haar voltallige fonds van 40.000 boeken cadeau toe doen aan vijftig openbare bibliotheken.

De uitgeverij neemt daarmee een politiek standpunt in tegen de grootschalige sluiting van bibliotheekvestigingen en de inkrimping van collecties. In het onderzoeksrapport Bibliotheek van de Toekomst, knooppunt voor kennis, contact en cultuur werd eerder deze week geconcludeerd dat deze ontwikkeling zal leiden tot meer laaggeletterdheid, culturele verarming en minder kansen voor kinderen op een succesvolle maatschappelijke loopbaan.

Lemniscaat Rotterdam9Bibliotheken die van dit aanbod gebruik willen maken verplichten zich om de collectie compleet te houden. Zij kunnen zich melden bij de uitgeverij. De bibliotheken met de meest enthousiaste plannen krijgen de voorkeur. In de Centrale Bibliotheek Rotterdam staat al sinds oktober 2013 een complete Lemniscaatbibliotheek, in een speciale Lemniscaatkast, waar intensief gebruik van wordt gemaakt.

Leave a Comment