Nieuws | Lemniscaat blaast illustratiewedstrijd nieuw leven in

Afgelopen vrijdag maakte uitgeverij Lemniscaat bekend met een illustratiewedstrijd te komen, waar iedereen aan mee kan doen die ervan droomt ooit een prentenboek te maken. De uiteindelijke

winnaar mag het Lemniscaat Feestboekje illustreren – een speciale uitgave met een oplage van 25.000 exemplaren – en zijn of haar werk wordt onder de aandacht gebracht van uitgevers wereldwijd op de Bologna Children’s Book Fair.

De tien beste inzenders wordt daarnaast een masterclass van Piet Grobler belooft – international bekende illustrator. Een selectie van hun werk wordt bovendien tentoongesteld in de spraakmakende universiteitsbibliotheek The Hive in Worcester (Groot-Brittannië), in de Centrale Bibliotheek Rotterdam, in de Shanghai Library (China) en in het Meermanno Museum in Den Haag.

De Lemniscaat Illustratiewedstrijd was jarenlang een fenomeen: veel winnaars zijn inmiddels gevestigde illustratoren of kunstenaars. Zo werden eerdere edities gewonnen door Marije Tolman (De boomhut, De grote Robin), Annemarie van Haeringen (Kleine Ezel, de boze heks) en Martijn van der Linden (Winterdieren, Het prinsenkind). De wedstrijd wordt niet alleen in Nederland en Vlaanderen, maar ook in Engeland uitgeschreven.

Beginnende of aspirerende illustratoren die mee willen doen kunnen vóór 1 mei 2014 hun illustraties bij een bestaand of zelfbedacht verhaal inzenden. Half mei verschijnt een longlist op www.lemniscaat.nl/illustratiewedstrijd , op 1 juni 2014 wordt de winnaar bekendgemaakt door uitgeverij Lemniscaat.

Kijk voor meer informatie op: http://www.lemniscaat.nl/illustratiewedstrijd

Leave a Comment