Nieuws | Film- en tv-rechten HEX verkocht aan Warner Bros

De film- en televisierechten van Thomas Olde Heuvelt’s roman HEX zijn verkocht aan Warner Bros. Entertainment Inc., die een TV-serie van het boek gaat maken.

In januari 2014 werden de Amerikaanse en Britse rechten van fantasythriller HEX van Thomas Olde Heuvelt (1983) al verkocht aan de Amerikaanse uitgeverij Macmillan/Tor en Britse uitgeverij Hodder & Stoughton. Warner Bros (dat eerder dit jaar het productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans overnam) meldt dat het boek, over een hedendaags stadje dat in de greep wordt gehouden door een zeventiende-eeuwse vrouw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid, onmiddellijk tot de verbeelding sprak en gaat voor aanstaand productieseizoen een pilot voor de serie draaien.

Daarnaast is Olde Heuvelt voor het tweede jaar op rij genomineerd voor een Hugo Award, ’s werelds meest prestigieuze literaire prijs voor fantasy en science-fiction, met zijn verhaal The Ink Readers of Doi Saket. Eerdere winnaars waren o.a. Arthur C. Clarke, J.K. Rowling en Neil Gaiman. Hiermee zet de auteur een primeur neer: als eerste Nederlander komt hij voor de prijs in aanmerking. Het genomineerde werk is inmiddels wereldwijd verschenen in het Nederlands, Engels, Chinees en Pools.

Een fake trailer hoe een verfilming van HEX eruit kan zien

Leave a Comment