Nieuws | Fantasyboeken.org organiseert Fantasyboek van het Jaar-verkiezing mét vakjury

Onlangs vond de uitreiking van de Hebban Fantasy Awards plaats. Een evenement dat groots werd aangekondigd en waarbij de genomineerde auteurs op de longlist werden aangemoedigd om zoveel mogelijk stemmen te werven. Heksenwaan won, geheel terecht, de award. Toch waren er de nodige haken en ogen aan het evenement: ook hier bleef fantasy het ondergeschoven kindje. En: de Fantasyboek van het Jaar-verkiezing was een publiciteitsprijs. Kort daarop ontstond een discussie over de ‘gekochte’ Griffel: het feit dat uitgeverijen inleggeld betalen voordat een boek mee mag dingen aan de boekverkiezing van een van de belangrijkste prijzen voor de Nederlandse jeugdliteratuur.

Fantasyboeken.org besluit daarom tot het organiseren de Fantasyboek van het Jaar-verkiezing mét vakjury. Begin 2015 maken we de shortlist bekend voor de categorieën Young Adult, Buitenlandse Fantasy en Fantasy van Nederlandse bodem en komen we met een vakjury van gerenommeerde hoofden uit het Nederlandse boekenlandschap om uit deze boeken hét beste Fantasyboek van het Jaar 2014 te kiezen.

Nadere details zullen later bekend worden gemaakt. We kunnen al wel bekend maken dat er geen inschrijfgeld zal worden verlangd van de deelnemende auteurs en/of uitgeverijen.

Leave a Comment