Nieuws | Fans kunnen rol in Game of Thrones-boek kopen

george-rr-martin---credit-karolina-webbAuteur George R.R. Martin geeft lezer de unieke kans om te laten zien dat ze letterlijk die-hard fans zijn: voor het luttele bedrag van 20.000 Dollar (omgerekend 14.775 Euro) kunnen fans een karakter kopen, welke een gruwelijke dood zal sterven in zijn nieuwe boek.

In een reactie aan People Magazine liet Martin weten dat hij niet verwacht had dat de actie storm zou lopen. Initieel zou het gaan om een aanbieding voor slechts twee mededingers. Nadat de interesse in de actie explosief toenam, kregen nog acht fans de mogelijkheid om een personage te kopen. De actie maakt deel uit van een campagne voor de goede doelen Wild Spirit Wolf Sanctuary en de voedselbank van Santa Fe. De donateurs mogen zelf de rang van hun karakter in de zeven koninkrijken uitzoeken, maar Martin bepaalt hoe het karakter doodgaat. Hij belooft hun einde hoe dan ook memorabel te maken.

Behalve door een personage te kopen, kunnen fans de goede doelen ondersteunen door te bieden op gesigneerde memorabilia, een hoed gedragen door Martin, of de kans om met de auteur te dineren. De schrijver hoopt met de campagne 500.000 Dollar op te halen om de afnemende wolvenpopulatie te beschermen.

Leave a Comment