Nieuws | Crimezone.nl wordt onderdeel van Nederlandse Goodreads

De grootste thrillersite van Nederland en Vlaanderen – Crimezone.nl – en uitgever A.W. Bruna maakten eerder deze maand bekend hun samenwerking stop te zetten. In eerste instantie maakte oprichter en hoofdredacteur Sander Verheijen van Crimezone.nl bekend dat Crimezone zelfstandig voort zou gaan. Nu is bekend geworden dat de website onderdeel zal worden van Hebban.nl, de nog in oprichting zijnde Nederlandse variant op lezerscommunity Goodreads.

Hebban.nl (naar Hebban olla vogala, de oudst bekende zinssnede in de Nederlandse taal) moet op veel vlakken de Nederlandstalige equivalent van Goodreads worden. Bij de start moeten er meer dan 1,5 miljoen boeken te vinden zijn, in alle mogelijke genres. Naast Crimezone als portal voor thrillerlezers, zullen er op korte termijn ook redactionele portals gelanceerd worden voor lezers van onder meer young adult, leesclubs, chicklit, true crime, fantasy en jeugdboeken.

Sander Verheijen van Crimezone is enthousiast over de samenwerking: ‘Het redactionele concept van Crimezone blijft behouden, maar voor de lezers zal er een heel nieuwe wereld opengaan waar het gaat om geïnspireerd worden, het beheren van gelezen of nog te lezen boeken en het delen van recensies en waarderingen. The best of both worlds.’

De vernieuwde Crimezone.nl moet officieel geopend worden tijdens de Avond van het Spannende Boek op 29 mei van dit jaar.

Leave a Comment