Nieuws | Aardverschuivingen in boekenland

Het gaat er ruig aan toe in boekenland. Boekengigant Polare – ontstaan uit de fusie van nieuwboekhandel Selexyz en tweedehandsboekwinkel De Slegte – kreeg het aan de stok met het Centraal Boekhuis wegens achterstallige betalingen en heeft inmiddels na zwaar weer de deuren moeten sluiten. Overigens kwam dit voor het Centraal Boekhuis voor een verrassing, zij geven aan: “In de afgelopen weken hebben wij intensief contact gehad met Polare om de verdere continuïteit van Polare te ondersteunen”. Op o.a. Facebook zijn diverse acties gestart om het voortbestaan van de boekwinkels te garanderen. Vanuit Polare werd mededeling gedaan dat er gespreken gaande zijn met geldschieters.

Bij Unieboek | Het Spectrum moeten binnenkort 23 vaste werknemers hun baan vaarwel zeggen na een koerswijziging. Daarnaast verhuizen fictie-imprints Van Holkema & Warendorf en Agathon van Unieboek | Het Spectrum naar Meulenhoff Boekerij. Eind januari werd bekend dat bij uitgeverij Dutch Media zes medewerkers op straat zouden komen te staan, onder hen directrice Heleen Buth van The House of Books, dat in juli 2013 aan de Dutch Media Groep werd toegevoegd.

Ondertussen schrapt uitgeverij A.W. Bruna imprints Orlando en Amber, en Ambo|Anthos stopt met Artemis & Co. De imprints zouden niet winstgevend genoeg zijn, aangezien zij een aparte marktstrategie nodig hebben terwijl ze onderdeel uitmaken van een overkoepelende uitgeversorganisatie.

Leave a Comment