Kersttip 2014 | Persoonlijke top 5 van 2014: Stephanie

De laatste paar weken van het jaar zijn altijd de beste om even lekker op de bank te kruipen met een mok thee en een goed boek. Lampjes in de kerstboom aan en de tv mag wat langer uit blijven. Heb je wat inspiratie nodig? Stéphanie de Geus deelt haar persoonlijke top 5.

Marcel van Driel – Superhelden.nl 3
“De afsluiter van de Superhelden.nl trilogie waar reikhalzend naar uitgekeken werd – en hij stelt niet teleur! Het is een boek die je constant op het puntje van de stoel houdt en is niet weg te leggen. Zeker eentje die beter is dan welke spannende kerstfilm dan ook.”

Pieter Koolwijk – Vlo & Stiekel Vliegen Zwammen
“Ook voor volwassenen is het soms leuk om een kinderboek te lezen. En er is niets fijners dan een kinderboek wat ook voor volwassenen leuk is. Eentje die je laat verwonderen en gniffelen. Echt een heerlijk boek om voor te lezen (en zelf stiekem verder te lezen terwijl je kroost al slaapt)…”

Cassandra Clare & Holly Black – De IJzerproef
IJzerproef is het eerste deel in de Magisterium-serie. In het begin leek het op weer een verhaal over een tovenaarsleerling die er achter komt dat hij speciaal is. En in essentie is het dat ook, zij het verbluffend goed geschreven. Aan het einde van het verhaal volgt een killer van een plottwist die je smachtend naar het volgende deel achterlaat. Prima voor op de donkere avonden dus!”

Martijn Adelmund & Iris Compiet – Heksenwaan
“Origineel, spannend en de perfecte combinatie van verhaal en illustraties. Heksenwaan is niet weg te leggen, het grijpt je vanaf de eerste pagina. Een verrassende kijk op heksen die gewoon onder ons leven in het hier en nu. Gelukkig kan je meteen doorlezen: het vervolg Heksenkind is inmiddels ook uit.”

Marieke Frankema – Sprankels
“Een klein moment over en geen tijd om een hele roman te lezen? Sprankels is de oplossing. Vol met feelgood verhalen die je met een glimlach achterlaten. De verhalen hebben allemaal even net een beetje een andere kijk op de wereld en de werkelijkheid. Perfect voor tussen de gangen van het kerstdiner, of voor een knapperend haardvuur.”

Leave a Comment