Kerst tips van Fantasyboeken.org!

Geen idee wat je op je kerstlijstje moet zetten dit jaar? Overweldigd door de hoeveelheid aan keuze? Fantasyboeken.org helpt je een handje met de top 3 tips van de eindredacteuren:

Cathinca van Sprundel
Lloyd Alexander- De avonturen van Taran
9024540143
Vijf jeugdboeken die ik na al die jaren nog steeds prachtig vind. Nog steeds moet ik gniffelen en leef ik mee met de avonturen van Taran, prinses Eilonwy, het magische varken Hen wen en de gekke bard Fflewddur Fflam. Nu ik ouder ben, vind ik ze nog leuker, omdat ik nu kan ontdekken hoe goed de Welshe mythologie in dit verhaal verweven is. Heerlijke lichte kost voor als het kerstdiner wat zwaar op de maag ligt.

Laini Taylor – Dromendochter
9200000009921818Romantische YA-roman die ik verrassend origineel vond en doorheen schoot. Normaal ben ik niet zo van de romantiek, maar Dromendochter was verrassend origineel. Ik genoot vooral van de creativiteit van dit verhaal, de mooie omschrijvingen en de actie. Ik kijk uit om nog meer te lezen over de blauwharige Karou en de oorlog tussen de Chimaera en de Serafijnen.

Katherine Kerr – Deverry-reeks
9789024527670Jaren terug was ik begonnen, maar toen was de serie nog niet compleet. In 2013 lukte het me om alle vijftien delen te ontdekken en te lezen. Een heerlijk rustige, fijne geschiedenis van een Keltische wereld. De personages en hun vele verhalen en incarnaties passen feilloos in elkaar als een Keltische knoop. Er zitten genoeg veldslagen en bloedvergieten in, maar juist de onderlinge geschiedenis en verhoudingen zijn fijn om te lezen.

Rianne Werring
J.R.R. Tolkien – De Silmarillion
1001004006475059The Hobbit in de bioscoop en lange winterse avonden in het vooruitzicht: reden genoeg om weer eens een dikke pil van de boekenplank te halen. Hoewel De Silmarillion zich misschien niet leent voor drie bioscoopfilms – of misschien wel, je weet maar nooit – kan iedereen met een beetje verbeeldingskracht hiermee de lange uren moeiteloos overbruggen. Plus: met het gedeelte Over de Ringen van macht heb je weer een directe prequel voor In de Ban van de Ring te pakken.

David Gemmell – De boeken van de Drenai
1001004002054878Met het personage Druss heeft Gemmell – die helaas in 2006 overleed – één van de meest indrukwekkende helden van de afgelopen decennia in het leven geroepen. Zijn debuut, Legende, is het meest bekend en dat is niet zonder reden. Voor de liefhebbers van schrijvers als Joe Abercrombie en Luke Scull.

Paul Horsman – De Schaduw van de Revenaunt
zihaen-paul-e-horsman-9789490767150-voorkantDeel drie van deze epische serie van Nederlandse bodem moet nog uitkomen, maar met de eerste twee delen in huis komt menig fantasyliefhebber de kerst wel door. En na de kerst is het nog maar even wachten op het vervolg… Voor wie wegdroomt bij de werken van Raymond E. Feist is dit een aanrader.

Stéphanie de Geus
Neil Gaiman – De Oceaan aan het einde van het pad
9200000015345062
De hit van 2013 voor mij. Neil Gaiman kwam zelfs naar Nederland om zijn boek te promoten. Het is een boek dat rustig begint en voor je het weet grijpt het je bij je strot en valt het niet meer weg te leggen. Heerlijk voor de lange donkere avonden als je even een momentje voor jezelf hebt.

Juliet Marillier – De trilogie van de zeven wateren
9789024538737Hoewel het geen nieuwe serie is, is het nog steeds zeker de moeite waard om te lezen. Zeker nu Juliet Marrillier steeds meer boeken uitbrengt die de verdere lijn van de familie van de Zeven Wateren volgen. De verhalen van de Zeven Wateren sluiten naadloos aan op de Keltische mythologie en transporteren je naar een wereld waar de grens naar het Andere Rijk erg vlakbij ligt.

Marcel van Driel – Superhelden.nl
Ik ben van mening dat je nooit te oud bent voor jeugdboeken. Zeker niet als ze origineel, spannend en niet weg te leggen zijn. Het ideale boek voor de jeugd, maar zorg ook zeker dat je het boek zelf ook leest. de vlotte schrijfstijl van Marcel van Driel zorgt dat het boek (en ook het tweede deel) vanaf de eerste pagina grijpt en niet meer weg te leggen is.

Leave a Comment